Nike Air Jordan 1 High OG - Defiant (Stitched Swoosh) - Sneaker Forum

Nike Air Jordan 1 High OG -Defiant (Stitched Swoosh)

De Air Jordan 1 – High Defiant kwam in augustus 2019 uit en wordt ook wel de ‘Stiched Swoosh’ genoemd. Een zeer opvallende schoen die als een van de enige Jordan 1’s onder de radar blijft. Sommige maten zijn zelfs nog voor retail te vinden. En in mijn ogen is dit zeer onterecht! In mijn review lees je waarom deze sneaker meer waardering zou moeten krijgen.

[sc name=”reviewschrijven”]

Air Jordan 1 – High Defiant (2019)

Deze schoen is zeer zeker uniek te noemen. De colorway is wit met zwart en het heeft rode accenten. Alle draadjes en stiksels zijn rood, wat contrasteert met het zwarte op de schoen. Maar de Swoosh maakt deze schoen pas echt uniek.

Nike Air Jordan 1 – High Defiant
Kleur: Black/Tour Yellow/White/Gym Red
Stijl Code: CD6579-071
Release Datum: 17-08-2019
Retail Prijs: €170

De Nike Air Jordan 1 – High Defiant is soms nog in de winkels te vinden, maar niet meer alle maten. Met wat geluk vindt je de schoen bij Stockx of GOAT rond de retailprijs of er soms onder.

Het bijzondere aan deze Jordan is dat het maar één Swoosh heeft. De andere drie lijken te zijn verwijderd en alleen de ‘stitch’ draadjes verraden dat er een Swoosh heeft gezeten. Deze rode draadjes vormen de Swoosh. De enige Swoosh die op deze schoen zit is geel (Tour Yellow). Deze gele kleur komt ook weer terug op de insole.
Het Wingslogo is volledig zwart en met een rode stitch bevestigt op de schoen.

Het materiaal van deze schoen is zoals we van een Jordan 1 mogen verwachten. Het leer is kwalitatief prima, maar creased erg snel. Wat mij betreft geeft dit de schoen wat meer ruwheid en komt dit de schoen eigenlijk ten goede.

De schoen wordt geleverd met drie verschillende veters in de kleuren zwart, rood en geel. Verder zit het in een standaard Jordan 1 Box.

Sneaker Review: Air Jordan 1 High OG Defiant - Stitched Swoosh

Materialen - 7.5
Comfort - 7
Looks - 6.5
Extra's - 7.5
Prijs - 7
Hype - 5

6.8

SCORE

User Rating: 4.35 ( 1 votes)

Over Bas van Rooij

Sneakerhead en oprichter van Sneaker-Forum.nl

Bekijk ook eens

Nike Air Footscape Woven - 'Earth' (FB1959-200)

Nike Air Footscape Woven – ‘Earth’ (FB1959-200)

Ook in het nieuwe jaar gaat Nike door met het releasen van de unieke Footscape …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *