Nike Air Max 1 NRG - Electric Green (CT1643-100)

Nike Air Max 1 NRG – Electric Green (CT1643-100)

Eind augustus konden we de eerste foto’s laten zien van de Nike Air Max 1 NRG – Electric Green, inmiddels zijn de officiële foto’s uitgelekt. Dit duidt meestal op een aankomende release. In dit artikel gaan we dieper in op deze sneaker en showen we de detailfoto’s.

Ondanks dat deze sneaker zeker een release zal kijken is de naam nog niet officieel. Er gaan verschillende namen in het rond: Electric Green, Game Royal en Stitch. Wij verwachten dat het ‘Electric Green’ gaat worden, aangezien deze terug komt in de beschrijving van de colorway.

Artikel: Nike Air Max 1 – NRG

Nike Air Max 1 NRG – Electric Green

De Nike Air Max 1 NRG – Electric Green (of hoe deze sneaker ook gaat heten) is op het oog een pareltje. Een sneaker met veel kleur, maar wat perfect met elkaar lijkt te combineren. Opvallend is vooral ook het materiaal wat op dit model gebruikt wordt. De midsole is wit en de outsole wijkt daar iets van af. We hebben het vermoeden dat hier een ‘Nike Grind’ sole onder zit. Dit zijn gerecyclede sneaker onderdelen en materialen, die samengeperst zijn tot deze outsole. Dit zorgt voor een rustig patroon van gekleurde spikkels op de outsole. De quater panel is roze en de hak grijs. Ook hierbij lijken materialen bij het Nike’s Move to Zero programma horen. Een manier om afval te beperken en dit afvalmateriaal in te zetten om nieuwe sneakers mee te maken.

De mudguard en rondom de enkel zijn van zwart glad leer. Op de mudguard zit een gele miniswoosh. Deze gele kleur komt ook weer terug op de insole en het logo op de hak. Tot slot komt de kleur blauw terug in de air bubble, eyestays en het logo op de tong.


Nike Air Max 1 NRG – Electric Green
Het gerucht gaat dat deze sneaker al in oktober 21020 zal droppen. Via onderstaande link kun je de upcoming releases in de gaten houden, die gaan komen op de SNKRS App van Nike.

Naam: Electric Green
Color: White/Black-Electric Green-Game Royal
Release: Oktober 2020
Prijs: €140
Produc nr: CT1643-100

Over Bas van Rooij

Sneakerhead en oprichter van Sneaker-Forum.nl

Bekijk ook eens

adidas x Gucci Footwear collectie 2023

adidas x Gucci Footwear collectie 2023

De samenwerking tussen Gucci en adidas is misschien wel het meest succesvolle uitstapje van het …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *