Release datum van de Air Jordan 1 Mid SE - Dutch Green (CZ0774-300)

Air Jordan 1 Mid SE – Dutch Green (CZ0774-300)

De Air Jordan 1 mids zijn niet de meest populaire sneaker in de Jordan lijn, maar met de Air Jordan 1 Mid SE – Dutch Green kan daar wel eens verandering in komen. In dit artikel bekijken we de officiële foto’s van deze sneaker.

Veel sneakerheads hebben een afkeer tegen Air Jordan 1 mids. “Dit model is niet origineel en het zit ‘m in de (slechte) kwaliteit en materialen”. Wij zijn het hier (over het algemeen) niet mee eens. Er komen steeds meer mooie kwalitief goed afgewerkte mids uit. Denk aan de ‘Fearless’ collabs en de ‘Milans’ van 2020. En de Dutch Green gaat daar zeker bij horen.

Air Jordan 1 Mid SE – Dutch Green

Op deze sneaker zit een bijzondere kleur groen, die de naam ‘Dutch Green’ heeft gekregen. Een kleur groen die (blijkbaar) vroeger vooral veel in Nederland gebruikt werd.

De sneaker is opgebouwd vanuit een groene (Dutch Green) rubbere outsole, met daarbovenop een witte midsole. De upper is opgebouwd met een lichtgroene (Barely Green) upper. Hierover zitten lederen panels in de kleur Dutch Green. De rand rondom de enkels is net als de Swoosh zwart van kleur.

De kleur roze komt ook veelvuldig terug op deze sneaker. Zo lijkt het erop dat de ‘Dutch Green’ komt met standaard roze veters. Daarnaast is de Jumpman op de tong en het Wingslogo ook in de kleur roze.


Air Jordan 1 Mid SE – Dutch Green
Op het moment van schrijven is de Air Jordan 1 mid SE – Dutch Green nog niet ingeladen. Dit zal gaan gebeuren op de SNKRS App en op de website van Nike.com. Via onderstaande link kan je de upcoming releases van Nike in de gaten houden.

Update: Deze sneaker is ingeladen bij Nike!


Naam: Dutch Green
Color: Dutch Green/Black-Barely Green
Release: 15 april 2021 📆
Prijs: €120
Product nr: CZ0774-300

Over Bas van Rooij

Sneakerhead en oprichter van Sneaker-Forum.nl

Bekijk ook eens

adidas Yeezy Boost 350 V2 - 'Pure Oat'

adidas Yeezy Boost 350 V2 – ‘Pure Oat’ (in-hand)

In 2022 zal de adidas Yeezy Boost V2 – ‘Pure Oat‘ gaan releasen. Een exacte …

Één reactie

  1. Jurre Den Biggelaar

    Wanneer zijn deze weer ergens beschikbaar?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *