Air Jordan 1 Mid SE - Dutch Green (CZ0774-300)

Air Jordan 1 Mid SE – Dutch Green (CZ0774-300)

De Air Jordan 1 mids zijn niet de meest populaire sneaker in de Jordan lijn, maar met de Air Jordan 1 Mid SE – Dutch Green kan daar wel eens verandering in komen. In dit artikel bekijken we de officiële foto’s van deze sneaker.

Veel sneakerheads hebben een afkeer tegen Air Jordan 1 mids. “Dit model is niet origineel en het zit ‘m in de (slechte) kwaliteit en materialen”. Wij zijn het hier (over het algemeen) niet mee eens. Er komen steeds meer mooie kwalitief goed afgewerkte mids uit. Denk aan de ‘Fearless’ collabs en de ‘Milans’ van 2020. En de Dutch Green gaat daar zeker bij horen.

Air Jordan 1 Mid SE – Dutch Green

Op deze sneaker zit een bijzondere kleur groen, die de naam ‘Dutch Green’ heeft gekregen. Een kleur groen die (blijkbaar) vroeger vooral veel in Nederland gebruikt werd.

De sneaker is opgebouwd vanuit een groene (Dutch Green) rubbere outsole, met daarbovenop een witte midsole. De upper is opgebouwd met een lichtgroene (Barely Green) upper. Hierover zitten lederen panels in de kleur Dutch Green. De rand rondom de enkels is net als de Swoosh zwart van kleur.

De kleur roze komt ook veelvuldig terug op deze sneaker. Zo lijkt het erop dat de ‘Dutch Green’ komt met standaard roze veters. Daarnaast is de Jumpman op de tong en het Wingslogo ook in de kleur roze.


Air Jordan 1 Mid SE – Dutch Green
Op het moment van schrijven is de Air Jordan 1 mid SE – Dutch Green nog niet ingeladen. Dit zal gaan gebeuren op de SNKRS App en op de website van Nike.com. Via onderstaande link kan je de upcoming releases van Nike in de gaten houden.


Naam: Dutch Green
Color: Dutch Green/Black-Barely Green
Release: 2021 📆
Prijs: €120
Product nr: CZ0774-300

Over Bas van Rooij

Sneakerhead en oprichter van Sneaker-Forum.nl

Bekijk ook eens

Nike Air Max 90 Campfire Pack - 'Snakeskin' (DJ8517-800)

Nike Air Max 90 Campfire Pack – ‘Snakeskin’ (DJ8517-800)

Er zijn foto’s opgedoken van, wat onderdeel van een nieuw ‘Camfire Pack’ lijkt te zijn. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *