release datum van de DQM x Nike Air Max 90 NRG - Bacon (CU1816-100)

DQM x Nike Air Max 90 NRG – Bacon (CU1816-100)

In 2020 zat iedereen te wachten op een re-release van de DQM x Nike Air Max 90 – Bacon. Echter liet deze release op zich wachten en wachten we eigenlijk nog steeds. Een aantal mensen hebben de re-release inmiddels in handen, waardoor we deze sneaker binnenkort kunnen gaan verwachten.

UPDATE: Er is nieuwe info en er zijn nieuwe foto’s opgedoken

In 2005 was de eerste release van de Nike Air Max 90 – Bacon. Een collab met DQM (Dave’s Qualitiy Meat). Een concept store / sneaker boutique van kunstenaar Dave Ortiz. In onderstaande film (gemaakt door SneakerNews) legt hij uit hoe de ‘Bacon‘ tot stand is gekomen.

De colorway van de “Bacon” is dus letterlijk geïnspireerd op bacon. Dave heeft uren naar spek zitten kijken en deze kleuren meegenomen in de door hem ontworpen colorway.

DQM x Nike Air Max 90 NRG – Bacon

Vorig jaar (2020) bestond de Nike Air Max 90 precies dertig jaar. Eerst dacht men dat deze colorway opnieuw zou releasen op sneakersday in maart. Toen dit niet het geval was, gingen de geruchten uit van de feestdagen. Inmiddels weten we dat dit ook niet het geval was.

Op onderstaande foto’s zien we de nieuwe Nike Air Max – Bacon. De naam ‘DQM‘ lijkt niet betrokken te zijn bij deze release. Daarnaast is de term ‘NRG’ toegevoegd aan de titel van deze sneaker.


DQM x Nike Air Max 90 NRG – Bacon
Een exacte release datum is er nog niet voor de AM90 Bacon. Echter is de kans groot dat dit op sneakersday (26 maart) zal zijn. Via onderstaande link kan je de upcoming releases van Nike in de gaten houden. Daarnaast kun je meedoen met verschillende raffles op Instagram of bij retail stores.

Update: Deze sneaker is ingeladen op Nike.


Naam: Bacon
Color: Sail/Straw-Medium Brown-Sheen
Release: 20 of 26 maart 2021 📆
Prijs: €140
Product nr: CU1816-100

Over Bas van Rooij

Sneakerhead en oprichter van Sneaker-Forum.nl

Bekijk ook eens

Nike Air Max 1 Crepe - 'Light Bone' (FJ4735-001)

Nike Air Max 1 Crepe – ‘Light Bone’ (FJ4735-001)

Er zijn beelden opgedoken van de Nike Air Max 1 Crepe – ‘Light Bone’. Een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *