Sneaker release van de Nike Air Force 1 - St. Patrick’s Day (DD8458-300)

Nike Air Force 1 – St. Patrick’s Day (DD8458-300)

Naast een Air Max 90, komt Nike ook met de Nike Air Force 1 – St. Patrick’s Day. Een sneaker ter ere van een feestdag afkomstig uit Ierland. Het is echter wel een interessante sneaker met veel details. In dit artikels lees je informatie over de release

St. Patrick’s Day valt op 17 maart 2021. Dit is de nationale feestdag van Ierland, Noord-Ierland, Montserrat en de Canadese provincie Newfoundland en Labrador. Op deze dag herdenkt men de beschermheilige van het land, Saint Patrick.

Naast deze Air Force 1, komt Nike dus ook met een Air Max 90.

Artikel: Nike Air Max 90 – St. Patrick’s Day (DD8555-300)

Nike Air Force 1 – St. Patrick’s Day

Dit is zeker geen standaard Air Force 1. Nike heeft voor deze sneaker uitgepakt met speciale leertechnieken, insoles en veters.
De sneaker is opgebouwd vanuit een groene outsole, waarboven een witte midesole zit. De panelen (zoals de mudguard en de Laceguard) zijn gemaakt van zacht leer. Deze zijn in dezelfde groene kleur als de outsole. De Swoosh, toebox en de voering aan de binnenkant zijn lichtgroen.

De details van deze schoen zijn zeer uniek te noemen. Zo zijn de lacetips van goud. Een subtiele verwijzing naar de ‘leprechaun’ (Iets sprookjesfiguur) die je kan wijzigen naar de pot met goud. Dit is onderdeel van één van de verhalen rondom St. Patrick’s Day. De kleur goud komt ook terug op de insole. Daarnaast zitten er klavertjes vier (shamrocks) gedrukt in het leer rondom de schoen. Een Shamrock is ook een symbool rondom deze feestdag.


Nike Air Force 1 – St. Patrick’s Day
Wanneer de St. Patrick’s Days precies uit gaan komen is nog niet duidelijk. Houdt onderstaande link rond 12 maart in de gaten.
Via onderstaande link kan je de upcoming releases van Nike in de gaten houden. Daarnaast kun je meedoen met verschillende raffles op Instagram of bij retail stores.


Naam: St. Patrick’s Day
Color: Pine Green/Mean Green-White
Release: 12 maart 2021 📆
Prijs: €120
Product nr: DD8458-300

Over Bas van Rooij

Sneakerhead en oprichter van Sneaker-Forum.nl

Bekijk ook eens

adidas 4D Futurecraft (FZ2560)

adidas 4D Futurecraft (FZ2560)

In 2017 introduceerde adidas voor het eerst de Futurecraft 4D op de markt, in de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *