Air Jordan 1 - What The Doernbecher

Air Jordan 1 – What The Doernbecher

Jaarlijks werken Nike en Doernbecher (kinderziekenhuis) samen om een bijzondere sneaker op de markt te brengen. Vanwege het Coronavirus werd er dit jaar een ludiek plan bedacht, maar dit liep volledig uit de hand. In dit artikel lees je alles over de Air Jordan 1 – What The Doernbecher. Natuurlijk hebben we ook alle officiële foto’s op een rij gezet.

In het jaar 2003 verscheen de eerste Doernbecher sneaker. Een samenwerking tussen Nike het het kinderziekenhuis, heeft al voor veel gekte gezorgd in de sneakerwereld. Jaarlijks mogen een groep patientjes meehelpen om een nieuwe colorway te ontwikkelen.

Dit jaar was het, door Corona, niet mogelijk om een groep kinderen uit te nodigen. Nike en Doernbecher hebben toen besloten om een ‘What The‘ variant te maken. Een sneaker met elementen uit voorgaande uitgaves.

Air Jordan 1 – What The Doernbecher veiling

In totaal zijn er 17 exemplaren gemaakt van de Air Jordan 1 – What The Doernbecher. Eén exemplaar kwam in een speciale houten doos, waarin met laser ‘V1rtually Freestyle – all for one’ gegrafeerd staat en ook een deel van de Swoosh. De zestien andere exemplaren komen in een normale zwarte Jordan 1 box. Om één van de zeventien gelukkigen te zijn zal je waarschijnlijk diep in de buidel moeten tasten. Deze sneaker lijkt alle records te verbreken.

Op 26 februari was het mogelijk om de eerste en speciale uitgaven van deze Air Jordan 1 – What The Doernbecher te bemachtigen. Via Ebay was het mogelijk om te bieden op de schoen. Dit liep echter volledig uit de hand, waarna de veiling stop werd gezet.

In een officieel bericht laat de OHSU weten dat de veiling is stopgezet om de bizar hoge biedingen te kunnen controleren op hun echtheid.

De teller van de biedingen staat nu stil op 2,25 miljoen Amerikaanse Dollars. De biedingen kwam pas echt op gang toen Marcus Jordan, de zoon van Michael Jordan en eigenaar van Trophy Room, een bod uitbracht van $690.000. Hierna begonnen ‘Troll’ accounts te bieden op de schoen en liep het bedrag snel op. Een opvallende naam die tijdens de biedingen voorbij kwam, was de naam van Donald Trump.
Tot de OHSU alles heeft uitgezocht, ligt de veiling stil.

Op 7 maart is de veiling opnieuw gestart. Alle ‘Fake Bids’ van de voorgaande keer zijn eruit gehaald. Uiteindelijk is de teller op een totaal van $565,069.88 gekomen. Dit bedrag is een totaal bedrag.

Over Bas van Rooij

Sneakerhead en oprichter van Sneaker-Forum.nl

Bekijk ook eens

adidas x Gucci Footwear collectie 2023

adidas x Gucci Footwear collectie 2023

De samenwerking tussen Gucci en adidas is misschien wel het meest succesvolle uitstapje van het …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *