Nike Air Max 90 Flora Pack - 'Pink' Cork (DD0384-800)

Nike Air Max 90 Flora Pack – “Pink” Cork (DD0384-800)

De Flora Pack lijkt zich uit te breiden met de Nike Air Max 90 – Pink Cork. Een roze colorway die naast de ‘Cork‘ en de ‘Natural Cork‘ zal gaan uitkomen. In dit artikel blikken we vooruit op deze release en bekijken we de officiële foto’s van Nike.

Deze Nike Air Max 90 uit een Flora Pack is een eerbetoon aan de Kurkeik (quercus suber). Een plant, die uitgroeit tot een boom, waarbij de bast van kurk is. De Air Max is niet het enige model in dit pack. Tot nu toe zijn er ook drie Blazer Mids ’77 aangekondigd. Allen in het teken van een andere plant of boom.

Artikel: Nike Air Max 90 Flora Pack – Cork (DD0385-100)
Artikel: Nike Air Max 90 Flora Pack – “Natural” Cork (DD0384-100)
Artikel: Nike Air Max 90 Flora Pack – ‘Obsidian’ Cork (DD0384-100)

Nike Air Max 90 Pink Cork

Deze Nike Air Max 90 – Cork heeft een aantal bijzondere details. Op de tong staat niet het standaard Nike logo, maar een afbeelding van een jonge Kurkeik (quercus suber). Daarnaast staat de tekst, Fig 5. Cork. Alsof het een schets uit een botanisch boekje is. Rechts van de plant zit een Miniswoosh.

De sneaker is opgebouwd vanaf een bruine outsole gemaakt van sintel, met daarop een witte midsole. De upper is volledig gemaakt van een soort canvas in een roze kleur. De Swoosh is van kurk, wat de sneaker een unieke look geeft. Op dit kurk zitten gekleurde spetters. De voering is geel bruinig, in bijna dezelfde kleur als de Swoosh. De insole heeft (net als de andere ‘Cork’ varianten) de ‘volt’ kleur.

Voor deze sneaker is nog geen officiële naam. Het lijkt ons stug dat deze sneaker dezelfde naam krijgt als de andere Air Max 90 uit het pack. Soms kun je de naam uit de colorway halen. Vandaar dat we gokken op ‘Pink Cork‘.


Nike Air Max 90 – “Pink” Cork (Flora Pack)
Op het moment van schrijven is er nog geen enkele datum bekend voor de Air Max 90 – Pink Cork. Het is handig om de upcoming sneakers van Nike in de gaten te houden. Hier worden ze als eerste ingeladen en kun je een reminder zetten, zodat je de release niet gaat missen.


Naam: Pink Cork (Flora Pack)
Color: Pink / white
Release: 2021 📆
Prijs: €140
Product nr: DD0384-800

Over Bas van Rooij

Sneakerhead en oprichter van Sneaker-Forum.nl

Bekijk ook eens

Nike Air Max 1 Crepe - 'Light Bone' (FJ4735-001)

Nike Air Max 1 Crepe – ‘Light Bone’ (FJ4735-001)

Er zijn beelden opgedoken van de Nike Air Max 1 Crepe – ‘Light Bone’. Een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *