Release datum van de Nike Dunk High - 'First Use' (DD0733-001)

Nike Dunk High – ‘First Use’ (DD0733-001)

Ter ere van het vijftig jarige bestaan van de Swoosh, komt Nike met de Dunk High – ‘First Use‘. Deze hoge sneaker zal onderdeel worden van de First Use Pack. In dit artikel hebben we de officiële foto’s op een rij gezet en verzamelen we alle release informatie over deze schoen.

In 1971 ontwierp Carolyn Davidson het logo voor Nike. Deze kreeg daarbij de naam, Swoosh. Davidson kreeg voor dit ontwerp (naar verluid) $35. Men kon toen ook niet weten dat het logo in 2021 nog steeds gebruikt wordt voor een bedrijf dat meer dan $25 miljard waard is. De eerste Swoosh bestond uit lijnen en was niet gevuld, later werd de Swoosh voorzien van een kleur. De ontwikkeling van de Swoosh, door de loop van tijd, is ook te zien op de Air Max 90 – Signal Blue.

Artikel: Nike Air Max 90 ‘First Use’ – Signal Blue (DB0636-400)
Artikel: Nike Dunk High First Use – ‘University Gold’ (DH6758-700)

Nike Dunk High – ‘First Use’

De naam van deze Dunk High zal waarschijnlijk niet ‘First Use‘ zijn. Net als de AM90, zal deze sneaker ook een eigen naam krijgen. Deze Dunk High ziet er op het oog simpel en clean uit. Wanneer we beter kijken, zien we een aantal toffe details.

De outsole is in de kleur, gebroken wit. Dezelfde kleur hebben ze gebruikt op de midsole en de volledige upper. Deze upper is van zacht leer, met daarop suède overlay panels. De Swoosh aan de buitenkant van de sneaker is volledig groen, terwijl de Swoosh aan de binnenkant alleen een groene omlijning heeft. Dit is natuurlijk een verwijzing naar het verhaal achter de Swoosh. De veters hebben dezelfde groene kleur als de Swoosh, maar er zit ook een ‘Sail’ kleurige veter in.

Aan de zijkant van de sneaker staat: First use June 18, 1971. Dit verwijst natuurlijk naar de datum toen de Swoosh voor het eerst tot leven kwam op een schoen. Ook op de insole zit een leuk detail, hierop staat de originele Swoosh uit 1971. Tot slot is deze sneaker versierd met een ‘gouden’ hanger (lace lock) in de vorm van de Swoosh met een diamant.

Op 15 februari zal deze Nike Dunk High First Use – Green Noise opnieuw uitkomen op de website van Nike. Eerder kwam deze sneaker al in de zomer van 2021 uit, maar er zal een re-stock komen.

Via onderstaande link ga je rechtstreeks naar deze sneaker.

Mocht je op 15 februari toch nog naast deze sneaker grijpen, dan is deze nog te koop op Stockx.

Naam:

Colorway:

Release:

Prijs:

Product nr:

First Use/ Green Noise

Light Bone/Light Bone/Sail/Green Noise

15 februari 2022 📆 [ restock ]

€120

DD0733-001

Over Bas van Rooij

Sneakerhead en oprichter van Sneaker-Forum.nl

Bekijk ook eens

Nike Air Max 1 - 'Neutral Grey'

Nike Air Max 1 – ‘Neutral Grey’

Vandaag zijn de foto’s van een nieuwe Nike Air Max 1 naar buiten gekomen. Voorzichtig …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *