release datum van de Nike Air Max 97 OG SP - 'Puerto Rico' (DH2319-001)

Nike Air Max 97 OG SP – ‘Puerto Rico’ (DH2319-001)

Ter ere van de ‘National Puerto Rican Day’ komt Nike met de Nike Air Max 97 OG SP – ‘Puerto Rico’. Een sneaker ter ere van Puerto Rico, die enkele toffe details bevat. In dit artikel hebben we de originele foto’s van Nike verzameld en hebben we bovendien alle release informatie verzameld.

De laatste jaren komt Nike regelmatig met een sneaker als eerbetoon aan de nationale Puerto Rico dag. In Nederland en België zijn de Nike Air Max 1 – Puerto Rico hiervan de meest populaire uitgave. Het is niet de eerste keer dat Nike een land in de schijnwerpers zet. Zo kwam er vorig jaar een Mexican special uit met de ‘Día de Muertos‘ pack.

Artikel: Nike Air Max 90 – Día de Muertos (DC5154-458)
Artikel: Air Jordan 1 Mid – Día de Muertos (DC1426-100)

Nike Air Max 97 OG SP – ‘Puerto Rico’

We kunnen wel stellen dat deze Nike Air Max 97 – Puerto Rico een Silver Bullet is met enkele Puerto Ricaanse kenmerken. De ‘Silver Bullet’ kwam in 2016 uit en was erg populair. Op Stockx is deze sneaker tussen de €300 en €400 euro te bemachtigen.

De AM97 – Puerto Rico heeft enkele verwijzingen naar het land zelf. Zo heeft de outsole de blauwe, witte en rode kleur, wat een verwijzing is naar de vlag. Deze vlag is ook echt terug te zien op de outsole, maar ook als ‘lus’ aan de tong. De Swoosh op de outsole is rood, maar heeft (in tegenstelling tot de Silver Bullet) een blauwe rand. Op de tong zit een rode Swoosh op een blauwe patch. Tot slot staat er op de insole, Aquí Me Quedo, geschreven. Dit is vrij vertaald naar, Ik blijf hier.


Nike Air Max 97 OG SP – ‘Puerto Rico’
Nike heeft aangekondigd, dat deze sneakers op 5 juni gaan releasen. Het is nog wel de vraag of deze in de EU gaat droppen. Het is handig om de upcoming sneakers van Nike in de gaten te houden. Hier worden ze als eerste ingeladen en kun je een reminder zetten, zodat je de release niet gaat missen.


Naam: Puerto Rico
Color: Metallic Silver/Varsity Red
Release: 05 juni 2021 📆
Prijs: €175
Product nr: DH2319-001

Over Bas van Rooij

Sneakerhead en oprichter van Sneaker-Forum.nl

Bekijk ook eens

adidas x Gucci Footwear collectie 2023

adidas x Gucci Footwear collectie 2023

De samenwerking tussen Gucci en adidas is misschien wel het meest succesvolle uitstapje van het …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *