release datum van de Nike Dunk Low - 'Free 99' White (DH0952-100)

Nike Dunk Low – ‘Free 99’ White (DH0952-100)

Eind mei kwam de donkere variant uit en op 15 juni is het tijd voor de Nike Dunk Low – ‘Free 99’. Dit keer betreft het de witte variant, die we in dit artikel zullen beschrijven. Ook hebben we alle release informatie en officiële foto’s op een rij gezet.

Wanneer we de Nike SB lijn meetellen, dan zijn er in 2021 al bijna veertig (!) Dunk Lows gereleased of aangekondigd. Zoals gewoonlijk is de originaliteit vooral toe te dichten aan de Nike SB lijn, maar enkele lows van Nike waren ook bijzonder. Zo waren wij wel gecharmeerd van de ‘Dusty Olive‘, ‘Medium Curry‘ en de ‘City Market‘.

Artikel: Nike Dunk Low – Dusty Olive (DH5360-300)
Artikel: Nike Dunk Low – City Market (DA6125-900)
Artikel: Nike Dunk Low PRM – Medium Curry (DD1390-100)

Nike Dunk Low – ‘Free 99’ White

Deze week schreven we al eer artikel over een Dunk Low met twee verschillende colorways op één model, een mismatch. Het betrof toen de ‘Sunset Pulse‘. Met de ‘Free 99’ heeft Nike weer voor eenzelfde concept gekozen, alleen met andere kleuren.

Deze Nike Dunk Low is opgebouwd vanaf een rubbere gumsole, met daarop een witte midsole. De upper is van wit leer, waarop lederen panels in verschillende kleuren zichtbaar zijn. De mudguard rondom de toebox is op de linker sneaker geel en op de rechter lichtblauw. De eyestay op de linker sneaker is groen en op de rechter geel. En zo komen we ook nog de kleur rood tegen. De Swoosh is op beiden kanten wel dezelfde kleur bruin.


Nike Dunk Low – ‘Free 99’ White
Deze witte variant van de Nike Dunk Low ‘Free 99’ zal uitkomen op 15 juni. Het is handig om de upcoming sneakers van Nike in de gaten te houden. Hier worden ze als eerste ingeladen en kun je een reminder zetten, zodat je de release niet gaat missen.

Update: De ‘Free 99’ is inmiddels ingeladen bij Nike.com. Via onderstaande link ga je direct naar deze sneaker.


Naam: Free 99
Color: White/Light Chocolate-Roma Green
Release: 15 juni 2021 📆
Prijs: €110
Product nr: DH0952-100

Over Bas van Rooij

Sneakerhead en oprichter van Sneaker-Forum.nl

Bekijk ook eens

The Powerpuff Girls x Nike SB Dunk Low - 'Buttercup' (FZ8319-300)

The Powerpuff Girls x Nike SB Dunk Low – ‘Buttercup’ (FZ8319-300)

Naast de ‘Blossom’ colorway, komt er ook de The Powerpuff Girls x Nike SB Dunk …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *