FTC x Nike SB Dunk Low (DH7687-400)

FTC x Nike SB Dunk Low (DH7687-400)

De uit San Francisco afkomstige winkel, FTC Skateboarding, is de samenwerking aangegaan met Nike SB. Hierbij hebben ze een Dunk Low ontworpen die geïnspireerd is op de traditionele Japanse badhuizen. Dit allemaal ter ere van de aankomende Olympische Spelen in Tokyo. In dit artikel hebben we de officiële foto’s en verzamelen we alle release informatie over de FTC x Nike SB Dunk Low.

De Olympische Spelen komen er aan en Nike heeft verschillende sneakers klaar staan, die speciaal voor dit evenement ontworpen zijn. De Nike SB Dunk Low van FTC zijn hier een van. Een andere is de collab met Piet Parra die ook een Dunk Low heeft mogen ontwerpen. Naast deze Dunk Low, ontwierp Parra ook de kleding van een aantal deelnemende landen. Over deze collab lees je alles in onderstaand artikel.

Artikel: Parra x Nike SB Dunk Low 2021 (DH7695-600) officiële foto’s

FTC x Nike SB Dunk Low

Wat direct opvalt aan de FTC x Nike SB Dunk Low is het feit dat de sneaker nog geen naam heeft. Dit kan zo blijven, maar meestal krijgt iedere sneaker wel een naam. Wanneer we naar de kleurcode kijken, dan kan het zomaar zijn dat het ‘Lagoon Pulse’ of ‘Speed Yellow’ gaat worden.

De sneaker is opgebouwd vanaf een semi transparante blauwe outsole, met daarop een witte midsole. De upper is van lichtblauw suède, wat de schoen een zachte uitstraling geeft. Dit staat in contrast met de wit lederen overlay panels. Deze hebben namelijk een structuur, wat verwijst naar de tegels van zo’n traditioneel Japans badhuis. De sockliner, voering, binnenkant van de tong en de patch op de hak zijn geel (Speed Yellow) van kleur. Deze sneaker wordt afgemaakt met een metallic zilveren Swoosh.


FTC x Nike SB Dunk Low
Het gerucht gaat dat deze Dunk Lows van FTC al op 9 juli gaat droppen. Het is handig om de upcoming sneakers van Nike in de gaten te houden. Hier worden ze als eerste ingeladen en kun je een reminder zetten, zodat je de release niet gaat missen.

Update: Deze Dunk Low is inmiddels ingeladen bij Nike en gaat zeker op 9 juli droppen. Via onderstaande link ga je direct naar deze sneaker.


Naam: ‘Lagoon Pulse’ of ‘Speed Yellow’ (gokje)
Color: White/Lagoon Pulse-Metallic Silver-Speed Yellow
Release: 09 juli 2021 📆
Prijs: €100
Product nr: DH7687-400

Over Bas van Rooij

Sneakerhead en oprichter van Sneaker-Forum.nl

Bekijk ook eens

adidas x Gucci Footwear collectie 2023

adidas x Gucci Footwear collectie 2023

De samenwerking tussen Gucci en adidas is misschien wel het meest succesvolle uitstapje van het …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *