Nike Dunk High - 'Light Chocolate' (DH5348-100)

Nike Dunk High – ‘Light Chocolate’ (DH5348-100)

Richting het einde van de zomer gaat deze Nike Dunk High – ‘Light Chocolate’ releasen. Wederom een nieuwe colorway voor een hoge Dunk, maar deze heeft iets bijzonders. In dit artikel gaan we hier dieper op in en geven we onze mening. Naast alle officiële foto’s hebben we ook alle release informatie op een rij gezet.

In ons artikel over de Nike Dunk Low PRM – ‘Cider’ schreven we nog dat Nike daarbij gebruikt maakt van exclusieve materialen en dat daarom de sneaker ‘premium’ is en dus ook iets duurder. Met de komst van deze ‘Light Chocolate‘ colorway laat Nike zien dat ‘premium’ niet meer serieus te nemen is. Op deze sneaker worden dezelfde materialen gebruikt en deze High variant is net zo duur als de upcoming ‘Cider’.

Artikel: Nike Dunk Low PRM – ‘Cider’ (DH0601-001)

Het is natuurlijk toe te juichen dat Nike gebruikt maakt van mooie materialen. Maar omdat dit bijna ‘standaard’ is geworden, wordt het tijd dat de PRM uitgaven nog uniekere materialen en details gaan krijgen. Maar dat is een hele andere discussie.

Nike Dunk High – ‘Light Chocolate’

De Nike Dunk High – ‘Light Chocolate’ is opgebouwd vanaf een bruine outsole, met daarop een sail kleurige midsole. Deze kleur (Sail) komt ook terug op de lederen overlay panel, Swoosh en toebox. De quarter panel en collar is gemaakt van donkerbruin suède, terwijl de eystay en mudguad van lichtbruin leer is gemaakt. Op de hak zit een lus die samen met het Nike logo op de tong in een groene kleur is. Deze kleur lijkt erg veel op de eerder gebruikte ‘Dutch Green’.

Persoonlijk vind ik deze colorway erg goed gelukt. De keuze voor sail in plaats van wit, pakt heel goed uit met de bruintinten op de schoen. Een heerlijke sneaker voor het einde van de zomer/herfst.

De Nike Dunk High – ‘Light Chocolate’ kwam officieel in 2021 uit, maar lijkt nu ook naar Europa te komen. Bij BSTN is deze sneaker opnieuw ingeladen in via onderstaande link te koop. Schrijf je in voor de raffle en loop binnenkort op deze gave sneakers.

Heb je geen zin in een raffle en wil je deze sneaker direct kopen, dan kan dat via KLEKT en Stockx.

Naam:

Colorway:

Release:

Prijs:

Product nr:

'Light Chocolate'

Sail/Sail-Khaki-Light Chocolate

€120

DH5348-100

Over Bas van Rooij

Sneakerhead en oprichter van Sneaker-Forum.nl

Bekijk ook eens

Nike Dunk Low - 'Argon' (DM0121-400)

Nike Dunk Low – ‘Argon’ (DM0121-400)

Dit artikel staat helemaal in het teken van de Nike Dunk Low – ‘Argon’. Aan …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.