Nike Dunk High - 'Light Chocolate' (DH5348-100)

Nike Dunk High – ‘Light Chocolate’ (DH5348-100)

Richting het einde van de zomer gaat deze Nike Dunk High – ‘Light Chocolate’ releasen. Wederom een nieuwe colorway voor een hoge Dunk, maar deze heeft iets bijzonders. In dit artikel gaan we hier dieper op in en geven we onze mening. Naast alle officiële foto’s hebben we ook alle release informatie op een rij gezet.

In ons artikel over de Nike Dunk Low PRM – ‘Cider’ schreven we nog dat Nike daarbij gebruikt maakt van exclusieve materialen en dat daarom de sneaker ‘premium’ is en dus ook iets duurder. Met de komst van deze ‘Light Chocolate‘ colorway laat Nike zien dat ‘premium’ niet meer serieus te nemen is. Op deze sneaker worden dezelfde materialen gebruikt en deze High variant is net zo duur als de upcoming ‘Cider’.

Artikel: Nike Dunk Low PRM – ‘Cider’ (DH0601-001)

Het is natuurlijk toe te juichen dat Nike gebruikt maakt van mooie materialen. Maar omdat dit bijna ‘standaard’ is geworden, wordt het tijd dat de PRM uitgaven nog uniekere materialen en details gaan krijgen. Maar dat is een hele andere discussie.

Nike Dunk High – ‘Light Chocolate’

De Nike Dunk High – ‘Light Chocolate’ is opgebouwd vanaf een bruine outsole, met daarop een sail kleurige midsole. Deze kleur (Sail) komt ook terug op de lederen overlay panel, Swoosh en toebox. De quarter panel en collar is gemaakt van donkerbruin suède, terwijl de eystay en mudguad van lichtbruin leer is gemaakt. Op de hak zit een lus die samen met het Nike logo op de tong in een groene kleur is. Deze kleur lijkt erg veel op de eerder gebruikte ‘Dutch Green’.

Persoonlijk vind ik deze colorway erg goed gelukt. De keuze voor sail in plaats van wit, pakt heel goed uit met de bruintinten op de schoen. Een heerlijke sneaker voor het einde van de zomer/herfst.


Nike Dunk High – ‘Light Chocolate’
Op het moment van schrijven is het nog niet bekend, wanneer deze ‘Light Chocolate’ gaat releasen. De kans is groot dat dit in augustus gaat zijn. Het is handig om de upcoming sneakers van Nike in de gaten te houden. Hier worden ze als eerste ingeladen en kun je een reminder zetten, zodat je de release niet gaat missen.

Update: Deze sneaker gaat op 17 augustus droppen in de SNKRS App van Nike. Via onderstaande link ga je direct naar de schoen en zet je alvast de reminder aan.


Naam: Light Chocolate
Color: Sail/Sail-Khaki-Light Chocolate
Release: 17 augustus 2021 📆
Prijs: €120
Product nr: DH5348-100‬

Over Bas van Rooij

Sneakerhead en oprichter van Sneaker-Forum.nl

Bekijk ook eens

Air Jordan 1 Zoom CMFT - 'Gold Laser' (DQ0659-700)

Air Jordan 1 Zoom CMFT – ‘Gold Laser’ (DQ0659-700)

In dit kalenderjaar kunnen we ons nog opmaken voor de Air Jordan 1 Zoom CMFT …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *