Nike Air Max BW - 'Marina Blue - Grey Jade' (DJ9648-400)

Nike Air Max BW – ‘Marina Blue / Grey Jade’ (DJ9648-400)

Niet alleen de Persian Violet gaat dit jaar droppen, maar ook de Nike Air Max BW – Marina Blue. Ter ere van het dertig jarige bestaan van dit model, worden er meerdere OG colorways uitgebracht. In dit artikel blikken we vooruit op de komst van deze sneaker en hebben we de officiële foto’s en release informatie verzameld.

In 1991 ontwierp Tinker Hatfield (wie anders?!) de Nike Air Max BW. Het eerste model na de Air Max 90, waarbij de ‘Air Unit’ langer werd. Hierdoor kreeg deze schoen de naam, ‘Big Window’. Dit verklaard natuurlijk de afkorting BW.
Waarom Nederland een speciale band met dit Air Max model heeft, lees je in ons artikel over de ‘Persian Violet‘. Naast deze colorway zijn er onlangs ook foto’s opgedoken van een Air Max BW City Pack.

Artikel: Nike Air Max BW – City Pack
Artikel: Nike Air Max BW – Persian Violet (DJ6124-001)
Artikel: Nike Air Max BW – ‘Hemp’ (DJ9648-200)

Nike Air Max BW – ‘Marina Grey Jade’

De colorway ‘Marina Blue’ is een OG colorway voor de Air Max BW die gebruikt werd in de reclame campagne voor deze sneaker. Nu dertig jaar later komt de Nike Air Max – BW – Persian Violet opnieuw uit. Dat deze OG weer op de markt komt is overigens niets nieuws. Dit gebeurde ook al in 2016.

De sneaker is opgebouwd vanaf een zwarte outsole, met een groen (Grey Jade) gedeelte. Dit gedeelte loopt, over de witte midsole, door rondom de enkel. De blauwe (Marina Blue) mudguard rondom de toebox loopt bij dit model via de quarter panel omhoog tot vlak onder de collar. Op de hak wordt deze blauwe band versiert met de woorden ‘Air Max’. De groene Swoosh loopt over deze blauwe band en heeft dezelfde kleur als de collar, tong en voering van de schoen.


Nike Air Max BW – ‘Marina Grey Jade’
Op het moment van schrijven is er nog geen releasedatum bekend voor deze Air Max BW. Door de SNKRS App en de website van Nike in de gaten te houden, mis je nooit meer een drop. Via onderstaande link zie je alle ‘upcoming sneakers’.


Naam: Marina of Grey Jade
Color: Marina/Grey Jade-White-Black
Release: 2021 📆
Prijs: €140
Product nr: DJ9648-400

Over Bas van Rooij

Sneakerhead en oprichter van Sneaker-Forum.nl

Bekijk ook eens

adidas Yeezy Boost 350 V2 - 'Pure Oat'

adidas Yeezy Boost 350 V2 – ‘Pure Oat’ (in-hand)

In 2022 zal de adidas Yeezy Boost V2 – ‘Pure Oat‘ gaan releasen. Een exacte …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *