Nike Air Max BW - 'Rotterdam' (DJ9786-001)

Nike Air Max BW – ‘Rotterdam’ (DJ9786-001)

Daar zijn dan eindelijk de officiële foto’s van de Nike Air Max BW – ‘Rotterdam’. Een paar weken geleden wisten we al te melden dat er een Air Max BW ‘City Pack’ aan ging komen, met daarin een Rotterdam colorway. Nu is het officieel door Nike bevestigd. In dit artikel hebben we natuurlijk alle foto’s geplaatst en alle release informatie op een rij gezet.

De Nike Air Max BW bestaat dit jaar precies dertig jaar. In 1991 ontwierp Tinker Hatfield dit model met een extra grote Air Unit. Vanwaar dat dit model de BW wordt genoemd, want BW staat voor Big Window. Ter ere van het dertig jarige bestaan komt Nike met verschillende OG modellen zoals de Persian Violet en de Marina Blue, maar dus ook met een City Pack. Dankzij de gabber scene uit de jaren negentig heeft Rotterdam ook een eigen colorway gekregen.

Artikel: Nike Air Max BW – City Pack
Artikel: Nike Air Max BW – Persian Violet (DJ6124-001)
Artikel: Nike Air Max BW – ‘Los Angeles’ (DM6444-001)
Artikel: Nike Air Max BW – ‘Lyon’ (DM6445-001)

Nike Air Max BW – ‘Rotterdam’

Op de Nike Air Max BW – ‘Rotterdam’ zien we direct de kleuren van de stad. De kleuren groen en wit komen terug in de vlag van Rotterdam. De outsole is groen, net als de Swoosh, collar, voering en het bovenste deel van de tong. De mudguard is zwart net als de toebox , eyestay en onderste deel van de tong. De midsole, lijnen en achterste deel van de hak zijn wit.

Enkele toffe details is het feit dat er geen ‘Air Max’ op de hak staat, maar ‘Rotterdam‘. Ook staat er ‘220 BPM’ op de tong. Dit is een verwijzing naar de gabber scene, waarover we in een eerder artikel al schreven.
Ook lijkt het dat er ‘denim’ gebruikt is op de mudguard. Dit is echter nog niet bevestigd.


Nike Air Max BW – ‘Rotterdam’
Op het moment van schrijven is er nog geen releasedatum bekend voor deze Air Max BW. Door de SNKRS App en de website van Nike in de gaten te houden, mis je nooit meer een drop. Via onderstaande link zie je alle ‘upcoming sneakers’.

Update: Deze sneaker zal releasen op 20 oktober 2021.
Update: Deze sneaker zal releasen op 12 november 2021.

Na enkele vertragingen is het dan eindelijk zover. De Nike Air Max BW – ‘Rotterdam’ is ingeladen in de SNKRS App. Via onderstaande link ga je direct naar deze sneaker.


Naam: Rotterdam
Color:
Release: 12 november 2021 📆
Prijs: €140
Product nr: DJ9786-001

Over Bas van Rooij

Sneakerhead en oprichter van Sneaker-Forum.nl

Bekijk ook eens

adidas Yeezy 700 V3 - 'Fade Carbon' (GW1814)

adidas Yeezy 700 V3 – ‘Fade Carbon’ (GW1814)

Op 21 mei zal de adidas Yeezy 700 V3 – ‘Fade Carbon’ droppen in de …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.