Nike Dunk Low - 'Toasty Sequoia' (DD3358-300)

Nike Dunk Low – ‘Toasty Sequoia’ (DD3358-300)

Na twee hoge Dunks wordt er nu, met de Nike Dunk Low – ‘Toasty Sequoia’, een lage variant aangekondigd. Een speciale sneaker vanuit het Move To Zero programma van Nike. In dit artikel bekijken we deze (voor een deel) gerecyclede sneaker eens van dichtbij en hebben we alle release informatie foto’s verzameld.

Het ‘Move To Zero’ project van Nike is een manier om afval te besparen. Materialen die normaal gesproken worden weggegooid in de fabriek, worden nu door speciale technieken gebruikt als materiaal om sneakers te maken. Deze Nike Dunk High ‘Toasty’ zal daar ook onderdeel van zijn. Zoals gezegd zal dit lage model niet de enige Dunk zijn die gaat uitkomen.

Artikel: Nike Dunk High – ‘Toasty Pink’ (DN9909-200)
Artikel: Nike Dunk High – ‘Toasty’ (DN9909-100)

Nike Dunk Low – ‘Toasty Sequoia’

Deze sneaker is opgebouwd vanaf een gumsole waar de ‘grind’ methode op is toegepast. Deze is gemaakt van samengeperst afval, wat terug te zien is in de spikkels. De midsole is wit en de upper is bijna volledig groen. Opvallend is dat Nike o.a. gekozen heeft voor ‘fleece’ als materiaal op de upper. Het contrast met de oranje Swoosh geeft deze sneaker een toffe vibe.

Deze ‘toasty’ dunk zorgt ervoor dat je voeten lekker warm blijven in de winter.


Nike Dunk Low – ‘Toasty Sequoia’
Een officiële datum voor deze Nike Dunk Low Toasty is er, op het moment van schrijven, nog niet. Het is handig om de upcoming sneakers van Nike in de gaten te houden. Hier worden ze als eerste ingeladen en kun je een reminder zetten, zodat je de release niet gaat missen.


Naam: ‘Sequoia’
Color: Sequoia/Orange-Medium Olive-Sail
Release: november 2021 📆
Prijs: €110
Product nr: DD3358-300

Over Bas van Rooij

Sneakerhead en oprichter van Sneaker-Forum.nl

Bekijk ook eens

Air Jordan 1 Element Gore-Tex - 'Light Bone' (DB2889-100)

Air Jordan 1 Element Gore-Tex – ‘Light Bone’ (DB2889-100)

Nike en Jordan Brand komen met de, Air Jordan 1 Element Gore-Tex‘, met een ‘all …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *