Air Jordan 1 Element Gore-Tex (DB2889-001)

Air Jordan 1 Element Gore-Tex (DB2889-001)

Naast de ‘Switch‘ en de ‘Prototype‘, komt Jordan nu ook met een ‘Gore-Tex‘ variant. De Air Jordan 1 Element Gore-Tex wordt een waterafstotende variant, die ideaal is voor de herfst en wintermaanden. Lang hoeven we niet op dit model te wachten, want als het goed is gaat deze al op 1 november 2021 releasen. In dit artikel lees je alles over deze sneaker en hebben we de officiële foto’s van de AJ1 Element Gore-Tex.

Het begrip ‘Gore-Tex‘ is niet nieuw in de wereld van de schoenen. Gore-Tex is een dun membraam dat verwerkt wordt in de voering van de schoen. Meestal is dit in de voering van het leer of kunststof. Gore-Tex heeft als eigenschap dat het vanaf de buitenkant is afgesloten, waardoor water niet in de schoen kan. Andersom kan het membraam wel ‘ademen’. Vocht van binnenin de schoen kan de schoen wel via de membraam verlaten. Kortom, ‘Gore-Tex‘ zorgt ervoor dat je sneaker waterdicht is.

Air Jordan 1 Element Gore-Tex

Vanwege de waterafstotende eigenschappen van deze Air Jordan 1, is deze sneaker uitermate geschikt voor de herfst. Regen en vuil is minder schadelijk voor de schoen en met een vochtige doek is alles makkelijker schoon te maken.

Deze colorway is opgebouwd vanaf een bijzondere outsole. Het is een zwarte outsole, dat uitfade in een wit/transparante vlek. De midsole is wit van kleur, wat ook terugkomt op de Swoosh. De upper is opgebouwd vanuit de kleuren, grijs, donkergroen en zwart. Op de tong is de kleur rood te zien in het logo.

Op de zijkant van de schoen staat ‘Gore-Tex’ geschreven. Dit doet wat mij betreft afbreuk op de schoen.


Air Jordan 1 Element Gore-Tex
De kans is groot dat deze ‘Gore-Tex’ variant op 1 november gaat releasen. Het is handig om de upcoming sneakers van Nike in de gaten te houden. Hier worden ze als eerste ingeladen en kun je een reminder zetten, zodat je de release niet gaat missen.


Naam: Gore-Tex
Color: Black/Chile Red-Particle Grey-Sail
Release: 1 november 2021 📆
Prijs: €200
Product nr: DB2889-001

Over Bas van Rooij

Sneakerhead en oprichter van Sneaker-Forum.nl

Bekijk ook eens

Air Jordan 1 Element Gore-Tex - 'Light Bone' (DB2889-100)

Air Jordan 1 Element Gore-Tex – ‘Light Bone’ (DB2889-100)

Nike en Jordan Brand komen met de, Air Jordan 1 Element Gore-Tex‘, met een ‘all …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *