Air Jordan 1 Element Gore-Tex (DB2889-001)

Air Jordan 1 Element Gore-Tex (DB2889-001)

Naast de ‘Switch‘ en de ‘Prototype‘, komt Jordan nu ook met een ‘Gore-Tex‘ variant. De Air Jordan 1 Element Gore-Tex wordt een waterafstotende variant, die ideaal is voor de herfst en wintermaanden. Lang hoeven we niet op dit model te wachten, want als het goed is gaat deze al op 1 november 2021 releasen. In dit artikel lees je alles over deze sneaker en hebben we de officiële foto’s van de AJ1 Element Gore-Tex.

Het begrip ‘Gore-Tex‘ is niet nieuw in de wereld van de schoenen. Gore-Tex is een dun membraam dat verwerkt wordt in de voering van de schoen. Meestal is dit in de voering van het leer of kunststof. Gore-Tex heeft als eigenschap dat het vanaf de buitenkant is afgesloten, waardoor water niet in de schoen kan. Andersom kan het membraam wel ‘ademen’. Vocht van binnenin de schoen kan de schoen wel via de membraam verlaten. Kortom, ‘Gore-Tex‘ zorgt ervoor dat je sneaker waterdicht is.

Air Jordan 1 Element Gore-Tex

Vanwege de waterafstotende eigenschappen van deze Air Jordan 1, is deze sneaker uitermate geschikt voor de herfst. Regen en vuil is minder schadelijk voor de schoen en met een vochtige doek is alles makkelijker schoon te maken.

Deze colorway is opgebouwd vanaf een bijzondere outsole. Het is een zwarte outsole, dat uitfade in een wit/transparante vlek. De midsole is wit van kleur, wat ook terugkomt op de Swoosh. De upper is opgebouwd vanuit de kleuren, grijs, donkergroen en zwart. Op de tong is de kleur rood te zien in het logo.

Op de zijkant van de schoen staat ‘Gore-Tex’ geschreven. Dit doet wat mij betreft afbreuk op de schoen.

Op het moment van schrijven is er nog geen release-datum voor de Air Jordan 1 Element Gore-Tex - 'Paricle Grey'. De kans is groot dat deze sneaker via de SNKRS App zal releasen. Via onderstaande link ga je direct naar de Upcoming Sneaker List van Nike. Hier kanje in de gaten houden of de sneaker dropt.

Update 08-03-2022
Deze Air Jordan 1 Element is ingeladen bij de SNKRS App. Hierbij heeft Nike deze sneaker de naam 'Particle Grey' gegeven. Via onderstaande link ga je direct naar de schoen.


De kans is groot dat deze sneaker al eerder via Stockx

Naam:

Colorway:

Release:

Prijs:

Product nr:

'Particle Grey'

Black/Chile Red-Particle Grey-Sail

€180

DB2889-001

Over Bas van Rooij

Sneakerhead en oprichter van Sneaker-Forum.nl

Bekijk ook eens

Nike Dunk Low - 'Argon' (DM0121-400)

Nike Dunk Low – ‘Argon’ (DM0121-400)

Dit artikel staat helemaal in het teken van de Nike Dunk Low – ‘Argon’. Aan …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.