Air Jordan 1 Element Gore-Tex - 'Light Bone' (DB2889-100)

Air Jordan 1 Element Gore-Tex – ‘Light Bone’ (DB2889-100)

Nike en Jordan Brand komen met de, Air Jordan 1 Element Gore-Tex‘, met een ‘all weather’ Air Jordan 1 High. Het betreft dit keer de ‘Light Bone’ colorway, wat de tweede colorway is dit wordt aangekondigd. In dit artikel bekijken we deze sneaker van dichtbij en geven aan de hand van de officiële foto’s onze mening.

Het is dit jaar niet de eerste nieuwe variant op de populaire Air Jordan 1 High. Naast de Switch en de Prototype, komt er nu dus ook de Element Gore-Tex. Het begrip ‘Gore-Tex‘ is niet nieuw in de wereld van de schoenen. Gore-Tex is een dun membraam dat verwerkt wordt in de voering van de schoen. Meestal is dit in de voering van het leer of kunststof. Gore-Tex heeft als eigenschap dat het vanaf de buitenkant is afgesloten, waardoor water niet in de schoen kan. Andersom kan het membraam wel ‘ademen’. Vocht van binnenin de schoen kan de schoen wel via de membraam verlaten. Kortom, ‘Gore-Tex‘ zorgt ervoor dat je sneaker waterdicht is.

Artikel: Air Jordan 1 Element Gore-Tex (DB2889-001)

Air Jordan 1 Element Gore-Tex – ‘Light Bone’

Vanwege de waterafstotende eigenschappen van deze Air Jordan 1, is deze sneaker uitermate geschikt voor de herfst. Regen en vuil is minder schadelijk voor de schoen en met een vochtige doek is alles makkelijker schoon te maken.

Deze colorway is opgebouwd vanaf een bijzondere outsole. Het is een zwarte outsole, dat uitfade in een wit/transparante vlek. De midsole is wit van kleur, net zoals de quarter panel en toebox op de upper. De hak en wing panel zijn in de kleur ‘Sail’, terwijl alle andere overlay panels als de mudguard, eyestay en gedeelte rondom de hak lila (Light Bone) van kleur zijn. De collar, logo’s en Swoosh zijn zwart.

Op de zijkant van de schoen staat ‘Gore-Tex’ geschreven. Dit doet wat mij betreft afbreuk op de schoen.


Air Jordan 1 Element Gore-Tex – ‘Light Bone’ (DB2889-100)
Op het moment van schrijven is het nog niet bekend, wanneer deze ‘Classic Green’ gaat releasen. Het is handig om de upcoming sneakers van Nike in de gaten te houden. Hier worden ze als eerste ingeladen en kun je een reminder zetten, zodat je de release niet gaat missen.

Update: De sneaker is ingeladen bij de website van 4Elementos. Hier staat dat de sneaker op 6 december zal releasen.

Naam: Light Bone
Color: Sail/Light Bone-College Grey-Black
Release: 1 december 2021 📆
Prijs: €180
Product nr: DB2889-100

Over Bas van Rooij

Sneakerhead en oprichter van Sneaker-Forum.nl

Bekijk ook eens

Nike Dunk Low (WMNS) - 'Golden Gals' (DO5882-001)

Nike Dunk Low (WMNS) – ‘Golden Gals’ (DO5882-001)

Met de komst van de Nike Dunk Low – ‘Golden Gals’ kunnen we met recht …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *