Nike Dunk Low GS - 'Year of the Tiger' (DQ5351-001)

Nike Dunk Low GS CNY – ‘Year of the Tiger’ (DQ5351-001)

Voor het Chinees Nieuwjaar 2022 brengt Nike de Dunk Low – ‘Year of the Tiger’ uit. Het lijkt er op dat deze sneaker alleen in kindermaten gaat komen, maar we houden hoop. In dit artikel bekijken we deze sneaker die speciaal voor ‘Het jaar van de Tijger’ zal uitkomen. We hebben de officiële foto’s en verzamelen alle release informatie die wij kunnen vinden.

Ieder jaar weet Nike weer te verrassen met gave sneaker ter ere van het Chinese Nieuwjaar. De line-up van 2021 (Year of the Ox) viel wat ons betreft tegen, maar in 2022 lijkt Nike met een betere line-up te komen. De tijger is in vergelijking met een os al een stuk gaver om een sneaker mee te maken. Toevallig (of niet) komt er binnenkort ook een ‘Tiger‘ colorway op een Nike Air Max 1 Golf.

Artikel: Nike Air Max 1 Golf – ‘Tiger’ (DH1301-800)
Artikel: Air Jordan 1 Low OG CNY – ‘Year of the Tiger’

Deze dunk low heeft een rubberen outsole, wat licht doorschijnend is. Hierdoor zie je de donkere vlekken die onder de witte midsole zitten. De upper is verdeeld in een lichte voorkant van grijs/beige suède, waar op de mudguard een oranje miniswoosh zit. De achterkant van de sneaker is zwart met daarop goud/gele tijgerstrepen. Op al het zwarte materiaal zitten tekens gedrukt, die Chinees aandoen.

Ik vind dit een super gave sneaker en hoop dat deze ook voor volwassenen gaat uitkomen. Onderstaande foto’s zijn van een GS (Grad School) exemplaar.

Nike Dunk Low CNY – ‘Year of the Tiger’

Op het moment van schrijven is er nog weinig duidelijk over de release van deze Nike Dunk Low - Year of the Tiger. De kans is groot dat deze sneaker via de SNKRS App gaat releasen, maar dat zal alleen zijn wanneer er ook volwassen maten worden verkocht. Wanneer het alleen voor kinderen is, dan zal de verkoop waarschijnlijk via de website van Nike zijn. 
Wanneer we meer weten, zullen we dit bericht updaten.

Deze Dunk Low 'Tiger' is wel al ingeladen bij Stockx. Hier kan je al een bod plaatsen om deze sneaker te kopen.

Naam:

Colorway:

Release:

Prijs:

Product nr:

Year Of The Tiger

???

2022 📆 

€???

DQ5351-001

Over Bas van Rooij

Sneakerhead en oprichter van Sneaker-Forum.nl

Bekijk ook eens

Nike Dunk Low - 'Argon' (DM0121-400)

Nike Dunk Low – ‘Argon’ (DM0121-400)

Dit artikel staat helemaal in het teken van de Nike Dunk Low – ‘Argon’. Aan …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.