Nike Dunk Low (WMNS) - 'Black Paisley' (DH4401-100)

Nike Dunk Low (WMNS) – ‘Black Paisley’ (DH4401-100)

Naast de ‘Blue Paisley‘ komt Nike ook met de Dunk Low – ‘Black Paisley’. Een sneaker die in vrouwenmaten zal gaan uitkomen. In dit artikel hebben we de eerste foto’s en release informatie verzameld. Natuurlijk kunnen we het ook niet laten om onze mening te geven over deze ‘Black Paisley’ colorway.

De naam Paisley wordt regelmatig gebruikt, maar wat is het eigenlijk. Paisley is de aanduiding voor een gestileerd textiel-motief, dat grofweg een soort van bladvorm met een spits toelopend einde voorstelt, een soort grote komma. De naam is afkomstig van de in de regio Strathclyde in Schotland gelegen stad Paisley. Deze stad was in de 19e eeuw een belangrijk centrum van de textielindustrie. Het motief is echter niet Schots van oorsprong; het werd al gebruikt ten tijde van de Perzische Sassanidendynastie, die het via het Mogolrijk naar India exporteerden…. [ lees meer op Wikipedia ]

Nu we weten wat Paisley exact is, is het tijd om deze ‘Black Paisley’ eens van dichtbij te bekijken. Net als bij de ‘Blue Paisley‘ bestaat deze sneaker uit slechts twee kleuren. In dit geval is de sneaker opgebouwd uit een zwarte outsole, met daarop een witte midsole. De upper heeft een witte basis van leer, met daarop zwarte overlay panels. De Swoosh en logo op de hak zijn voorzien van het Paisley motief. Persoonlijk vind ik het motief op de hak niet zo mooi. Alleen op de Swoosh was denk ik mooier geweest. Een kleinigheid natuurlijk, want deze sneaker is gewoon een must cop.

Artikel: Nike Dunk Low (WMNS) – ‘Blue Paisley’ (DH4401-101)

Nike Dunk Low (WMNS) – ‘Black Paisley’

Het nadeel van vroege foto's en informatie is het feit dat er nog weinig bekend is over de release van de Nike Dunk Low - 'Black Paisley'. Het feit dat het WMNS zijn, geeft aan dat deze sneaker waarschijnlijk tot maat 44.5 zal gaan. 

Wanneer deze sneaker uitkomt, zal dit via de SNKRS App zijn. Via onderstaande link ga je rechtstreeks naar deze app van Nike. Hier kan je zelf alle upcoming sneaker in de gaten houden. Wanneer deze 'Black Paisley' wordt ingeladen, dan ben je zeker op tijd.

Naam:

Colorway:

Release:

Prijs:

Product nr:

Black Paisley

???

2022 📆 [ verwacht ]

€110 [ waarschijnlijk ]

DH4401-100

Over Bas van Rooij

Sneakerhead en oprichter van Sneaker-Forum.nl

Bekijk ook eens

Nike Dunk Low - 'Argon' (DM0121-400)

Nike Dunk Low – ‘Argon’ (DM0121-400)

Dit artikel staat helemaal in het teken van de Nike Dunk Low – ‘Argon’. Aan …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.