Tommie Brink winnaar Bud Dream Bottle contest 2021

Sneakerfanaat wint droomsneaker dankzij Bud

Hoe gaaf is dat! Doe je mee aan een actie van bierbrouwerij Bud en dan win je ook nog. Dit overkwam Tommie Brink uit Groningen. Deze Groningse sneakerfanaat ziet een langgekoesterde droom in vervulling gaan: hij mag zijn eigen sneaker designen en uitbrengen. Brink deelde deze droom in het Dream Bottle project van Bud, dat deze herfst door heel Nederland te zien was. Samen met Sam van IJzendoorn van VIJZ Bespokes, gaat Tommie nu een droomsneaker ontwerpen.

Brink’s passie begon al op de middelbare school, waar hij startte met het verzamelen van sneakers die net iets anders waren dan dat de rest van zijn dorp destijds droeg. Op jonge leeftijd had hij al snel een verzameling van meer dan 30 sneakers, wat toen der tijd wel eens als ‘gek’ werd gezien. Tot voor kort draaide hij als DJ, maar zag zijn voornaamste inkomstenbron door corona wegvallen. Een nieuwe uitdaging vond hij in zijn sneakers: zijn jarenlang opgebouwde verzameling van iconische paren verkoopt hij via zijn eigen Instagram-platform @vintagepatta.

Een eigen sneaker ontwerpen

“Dit is iets wat ik altijd al heb willen doen, maar dit doe je niet ‘even’. Zoiets gaan ondernemen brengt een hoop onzekerheid met zich mee. Laat staan een een flinke investering. Daarom heb ik eigenlijk nooit de ballen gehad de stap te nemen en het echt te gaan onderzoeken. Ik vind het zo ontzettend tof dat Bud mij nu zo een uniek steuntje in de rug biedt om die droom waar te maken,” aldus Tommie Brink. “De geschiedenis achter designs is wat sneakers voor mij zo interessant maken: waarom ziet een bepaald paar er juist zó uit. Historie, bovenop kwaliteit en details, is iets wat ik mee wil nemen in mijn eigen sneaker.” Presentator Défano Holwijn verraste Brink met het goede nieuws.

Tommie won deze prijs door mee te doen met het Dream Bottle project van Bud. Dit project is ontstaan uit het geloof dat wanneer dromen gedeeld worden, er geweldige dingen kunnen ontstaan. Samen met meer dan 1.900 anderen stuurde Tommie zijn inzending in. Een onafhankelijke jury selecteerde vervolgens Brink’s inzending, waardoor die nu werkelijkheid wordt.

Tommie Brink winnaar Bud Dream Bottle contest 2021

Wat of wie is Vijz Bespokes

Sam van IJzendoorn brengt het customizen van sneakers tot een geheel nieuw level. Eigenlijk mogen we het woord ‘customizen’ niet gebruiken, want hij creëert een nieuwe sneaker ‘from scratch’. In 2013 begon Sam op zolder met het restaureren van sneakers. Hij bracht daar oude collectors items weer tot leven. Door te leren hoe je schoenen moet maken heeft Sam inmiddels het restaureren achterwegen gelaten en ontwerpt hij tegenwoordig unieke sneakers.

Klanten kunnen bij Vijz Bespokes hun eigen sneaker geheel zelf ontwerpen, waardoor iedere sneaker uniek is. Van model, kleur tot materiaal, als klant heb je veel invloed op het ontwerpen van je eigen sneaker.
Hieronder enkele voorbeelden van gave ontwerpen die gemaakt zijn door Vijz Bespokes (@vijzbespokes).

Over Bas van Rooij

Sneakerhead en oprichter van Sneaker-Forum.nl

Bekijk ook eens

Crepe City Amsterdam 2022 Sneaker Beurs

Crepe City Sneaker Festival 2022

Op 31 juli zal de eerste editie van het Crepe City Sneaker Festival plaatsvinden in …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *