Concepts x Nike Air Max 1 - 'Multi Color' (DN1803-900)

Concepts x Nike Air Max 1 – ‘Heavy’ (DN1803-900)

Naast de ‘Wild Violet’ komt er ook de Concepts x Nike Air Max 1 – ‘Heavy’ uit. Een bondgekleurde sneaker die ook voort komt uit de samenwerking met sneakerwinkel Concepts. De officiële naam voor deze sneaker is nog niet bekend, maar de eerste on-feet beelden wel. Je ziet ze allemaal in dit artikel over deze gave Air Max 1.

In 2022 viert de Nike Air Max 1 (AM1) haar 35 jarige bestaan. In 1987 werd dit model, ontworpen door Tinker Hatfield, voor het eerst uitgebracht. Nu vijfendertig jaar later is de AM1 nog ongekend populair. Nederland en België zijn de landen die het meest fan van dit model zijn. Zoals gezegd zal deze ‘Multi Color’ niet de enige colorway zijn die uitkomt uit deze collab. Er komt nog een ‘Wild Violet’ Air Max 1 en op 5 maart dropt de ‘Mellow‘ colorway.

Artikel: Concepts x Nike Air Max 1 (Multi Color) – ‘Wild Violet’ (DN1803-500)
Artikel: Concepts x Nike Air Max 1 – ‘Mellow’ (DN1803-300)

Concepts is een sneaker boutique in Boston, die al meerdere samenwerkingen heeft gehad met Nike. Veel van hun sneakers zijn geïnspireerd door voedsel. Zo kwam eind 2020 de Nike SB Dunk High ‘Turdunken‘ uit, die haar inspiratie haalde uit een ovengerecht. Ook is Concepts de bedenker van de Nike SB Dunk Low Lobster. Hiervan zijn toen meerdere colorways uitgekomen.

Artikel: Concepts x Nike SB Dunk High – Turdunken (DC6887-200)

Net als bij de ‘Wild Violets’ krijgen we bij deze Multi Color ‘Woodstock‘ vibes. Dit was een concert dat in 1969 werd gehouden in Amerika en wat gezien wordt als hét hippie-evenement. Die tijd stond bekend om bontgekleurde klerencombinaties, eigen gemaakte kleding, drugs gebruik en (gitaar muziek). Deze elementen komen terug op deze sneaker.

Wat daadwerkelijk het verhaal achter deze sneaker is, is nu nog niet duidelijk. Je leest dit op Sneaker Forum zodra Concepts of Nike het bekend heeft gemaakt.

Concepts x Nike Air Max 1 – ‘Multi Color / Heavy’

Update 17-01-2022:
Op het moment van schrijven is er nog heel weinig bekend over de samenwerking tussen Concepts en Nike. De releasedatum van de Nike Air Max 'Multi Color' zal naar verwachting in 2022 plaatsvinden, maar een exacte datum is er nog niet. De naam 'Multi Color' zal waarschijnlijk niet de naam van de sneaker worden. Mocht deze bekend zijn, dan lees je het hier.

De kans is groot dat deze sneaker via de website van Concepts verkocht gaat worden, maar ook via de SNKRS App. Via onderstaande links kan je alle kanalen in de gaten houden.

Update 08-03-2022
Concepts heeft deze sneaker op haar website aangekondigd. De naam van deze colorway is 'Heavy' en de sneaker zal op 12 maart gelanceerd worden.

Update 11-03-2022
De kans is groot dat deze AM1 'Heavy' gaat releasen in de SNKRS App op 19 maart.
Ook zijn de eerste raffles in de overige stores een feit.

De kans is groot dat deze Nike Air Max 1 al eerder bij Stockx te koop zal zijn.

Naam:

Colorway:

Release:

Prijs:

Product nr:

'Heavy'

Multi Color/Multi-Color-Sail

12-03-2022 📆

€160

DN1803-900

Over Bas van Rooij

Sneakerhead en oprichter van Sneaker-Forum.nl

Bekijk ook eens

adidas Yeezy 700 V3 - 'Fade Carbon' (GW1814)

adidas Yeezy 700 V3 – ‘Fade Carbon’ (GW1814)

Op 21 mei zal de adidas Yeezy 700 V3 – ‘Fade Carbon’ droppen in de …

9 reacties

  1. Super toffe sneakers! Heb je enig vermoeden wanneer de Concepts x Nike Air Max 1 – Multi Color te bestellen zijn? Bedankt!

  2. Oke bedankt! Ik ga het volgen!

  3. kun je nu wel of niet bestellen vanuit europa na concepts store usa?
    mvg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.