Concepts x Nike Air Max 1 (Multi Color) - 'Wild Violet' (DN1803-500)

Concepts x Nike Air Max 1 (Multi Color) – ‘Wild Violet’ (DN1803-500)

Ter ere van het 35 jarig jubileum van de Nike Air Max 1, gaan Concepts en Nike weer samenwerken. Dit zal leiden tot twee kleurrijke colorways, waar de Concepts x Nike Air Max 1 – ‘Wild Violet’ er een van zal zijn. In dit artikel hebben we de eerste detail- en on-feet foto’s van deze gave sneaker.

In 2022 viert de Nike Air Max 1 (AM1) haar 35 jarige bestaan. In 1987 werd dit model, ontworpen door Tinker Hatfield, voor het eerst uitgebracht. Nu vijfendertig jaar later is de AM1 nog ongekend populair. Nederland en België zijn de landen die het meest fan van dit model zijn. Zoals gezegd zal deze ‘Wild Violet’ niet de enige colorway zijn die uitkomt uit deze collab. Er komt nog een ‘Multi Color‘ Air Max 1.

Artikel: Concepts x Nike Air Max 1 – ‘Multi Color’ (DN1803-900)

Concepts is een sneaker boutique in Boston, die al meerdere samenwerkingen heeft gehad met Nike. Veel van hun sneakers zijn geïnspireerd door voedsel. Zo kwam eind 2020 de Nike SB Dunk High ‘Turdunken‘ uit, die haar inspiratie haalde uit een ovengerecht.

Artikel: Concepts x Nike SB Dunk High – Turdunken (DC6887-200)

Dit keer lijkt de inspiratie niet uit de etenshoek te komen, maar krijgen wij meer ‘Flower Power’ vibes. Bij het zien van de verschillende kleuren, bloemen, paisley motief en de verschillende materialen is de link met hippies en ‘Woodstock’ snel gelegd. Ik kan er natuurlijk helemaal naast zitten, maar de ‘plectrum’ met het logo van ‘Concepts’ refereert naar gitaarmuziek.

Wanneer we meer weten over het ontstaan van deze sneaker, de verwijzingen en dus de achtergrondverhalen, zullen we dit melden op Sneaker Forum.

Concepts x Nike Air Max 1 (Multi Color) – ‘Wild Violet’

Op het moment van schrijven is er nog heel weinig bekend over de samenwerking tussen Concepts en Nike. De releasedatum van deze Nike Air Max zal naar verwachting in 2022 plaatsvinden, maar een exacte datum is er nog niet.

De kans is groot dat deze sneaker via de website van Concepts verkocht gaat worden, maar ook via de SNKRS App. Via onderstaande links kan je alle kanalen in de gaten houden.

Update (15-03-2022)
Vandaag zijn de officiële foto's uitgekomen. Er is nog geen datum, maar wel een nieuwe naam. Het lijkt er op dat deze sneaker geen 'Denim Paisley' gaat heten, maar Far Out.

De kans is groot dat deze Nike Air Max 1 al eerder bij Stockx te koop zal zijn.

Naam:

Colorway:

Release:

Prijs:

Product nr:

Far Out

Wild Violet/Multi-Color-Sail

€160

DN1803-500

Over Bas van Rooij

Sneakerhead en oprichter van Sneaker-Forum.nl

Bekijk ook eens

Nike Air Max 1 Puerto Rico - 'Orange Frost' (FD6955-800)

Nike Air Max 1 Puerto Rico – ‘Orange Frost’ (FD6955-800)

Twee weken geleden doken de eerste beelden op van de Nike Air Max 1 Puerto …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *