Yeezy x Jordan Nike collab - Komt er een samenwerking

Komt er een Kanye West (Ye) x Jordan Brand collab?

Gaat het er dan toch van komen? Komt er een samenwerking tussen Kanye West (Ye) en het merk Jordan? Na een bericht van Ye op Instagram was sneakerland in rep en roer. Stopt hij bij adidas? Is het een eenmalige collab of blijft het bij een tease? In dit artikel verzamelen wij alle informatie die we kunnen vinden over de aankomende samenwerking tussen Kanye West en Jordan Brand.

Op 21 januari 2022 verscheen er plots een nieuwe post op het Insagram account van Kanye West. Het betrof het Jumpman Logo en nieuwsgierige oogjes. Binnen 24 uur had dit bericht meer dan 1.3 miljoen likes en spraken alle sneakerheads over een mogelijke samenwerking.

Samenwerking DJ Khaled en Ye (Kanye West)

Niet alleen op het Instagram account van Ye verscheen interessante content, maar ook op dat van DJ Khaled (@djkhaled). Terwijl hij zijn Nike Air Yeezy 2 – ‘Net’ teased op Instagram, ontvangt hij Kanye West in real life. Samen duiken ze de studio in. Een muzikale samenwerking is in de maak, maar daar lijkt het niet bij te blijven.

Op Twitter weet het account van @NiceKicks te melden dat Marcus Jordan (de zoon van Michael Jordan) wilt koppelen aan Jordan Brand en dat DJ Khaled en Kanye West samen praten. Het originele bericht van Marcus konden we niet terug vinden, maar op zijn account retweet hij iemand die hierover praat. Kortom, waar rook is….

Yeezy x Jordan collab

Opvallend is het feit dat de naam van ‘Nike’ geen enkele keer vernoemd wordt in de geruchten en berichten. Het betreft alleen de naam van Jordan. Dit zou kunnen betekenen dat er misschien een Air Jordan collab gaat komen met Yeezy. Dit omdat Yeezy natuurlijk het schoenenlabel van Kanye West is. Heel vanzelfsprekend is een samenwerking tussen West en Jordan/Nike niet, aangezien deze twee in een conflict zitten. Daarnaast is de naam van West verbonden aan adidas.

Toch komt dit nieuws niet volledig uit de lucht vallen. West heeft in 2016, via Twitter, al toenadering gezocht met Michael Jordan. Maar daar wilde Michael Jordan niets van weten. Hierop reageerde West met de volgende woorden:

“Jordan still won’t meet with me. I’m trying to meet with Michael Jordan. I’m like, ‘Man, it’s a song, man.’”

Kanye West, 2016

We kunnen wel stellen dat het contact goed moet komen als het aan Kanye West ligt.
We zijn inmiddels zes jaar verder en er lijkt een nieuwe toenadering te zijn. Het verschil met destijds is de zoon van Michael Jordan. Marcus Jordan lijkt betrokken te zijn en kan wel eens de ‘lijmende’ factor zijn.

Jouw mening over de Ye en Jordan collab

Persoonlijk ben ik wel benieuwd wat jouw mening is over de eventuele samenwerking tussen Jordan Brand en Kanye West. Is dit iets waar jij naar uit kan kijken of zit jij er juist niet op de wachten? Laat je mening even achter als comment onder dit artikel.

Over Bas van Rooij

Sneakerhead en oprichter van Sneaker-Forum.nl

Bekijk ook eens

Air Jordan 1 High OG - 'Skyline' (DX0054-805)

Air Jordan 1 High OG – ‘Skyline’ (DX0054-805)

Nike komt met de Air Jordan 1 High OG – ‘Skyline’. Een sneaker gebaseerd op …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *