Air Jordan 1 Mid - 'Blue Mint' (554724-413)

Air Jordan 1 Mid – ‘Blue Mint’ (554724-413)

Dit jaar (2022) zal de Air Jordan 1 Mid – ‘Blue Mint’ releasen. Een zeer gave kleurencombinatie, die op het kleinere broertje van de ‘High’ uit gaat komen. In dit artikel lees je hoe en waar je deze ‘Blue Mint’ sneaker kunt kopen, hebben we de officiële foto’s en geef ik mijn mening.

De Air Jordan 1 Mid is een bijzondere sneaker. Het grote publiek heeft dit model op dit moment volledig omarmd, terwijl veel sneakerheads een afkeer lijken te hebben. Wat mij betreft is dit niet meer terecht, aangezien Nike haar best doet om dit model te verbeteren. Voorheen werd er bezuinigd op materiaal en colorways. Met de komst van de ‘Blue Mint‘ maar ook met de ‘Coconut Milk‘ en bijvoorbeeld de ‘Dutch green‘, laat Nike zien dat er ook gave Air Jordan 1 mids zijn.
Gelukkig mag ieder zijn of haar eigen smaak en voorkeur hebben.

Artikel: Air Jordan 1 Mid SE – Dutch Green (CZ0774-300)
Artikel: Air Jordan 1 Mid – ‘Coconut Milk – Particle Grey’ (DN4281-100)

Air Jordan 1 Mid – ‘Blue Mint’

Bij het zien van de eerste foto’s van deze ‘Blue Mint‘ colorway, moest ik direct denken aan de Air Jordan 1 High – ‘Igloo’. De kleuren zijn bijna hetzelfde, alleen is het zwarte bij de ‘Blue Mint’ vervangen voor een donkerblauwe (Obsidian?) kleur.

De Air Jordan 1 Mid Blue Mint is opgebouwd met de lichtgroene kleur als outsole, met daarop een witte midsole. De basis van de upper is van wit leer, waarbij de mudguard, euestays, tong, collar en Swoosh donkerblauw zijn. De hak en wingflap zijn weer in de lichtgroene kleur.

Persoonlijk ben ik erg gevoelig voor de obsidian kleur op een Air Jordan 1 in combinatie met een witte basis. Deze ‘Blue Mint’ is zeker een sneaker die ik aan mijn collectie zou toevoegen.

Update 27-04-2022
Het was even stil rondom deze Air Jordan 1 Mid in de 'Blue Mint' colorway, maar er is eindelijk een releasedatum. Deze sneaker gaat uitkomen op 3 mei en is al bij meerdere winkels ingeladen. Via onderstaande link ga je ook direct naar deze sneaker op de Nike website/app.

Update 05-02-2022
Op het moment van schrijven is er nog maar weinig bekend over deze Air Jordan 1 Mid 'Blue Mint'. Het enige wat bevestigd lijkt zijn de foto's en de naam. De kans is zeer groot dat deze sneaker €130,- gaat kosten en dat deze op de website van Nike of in de app uit gaat komen. Een 'Mid' released meestal niet via de SNKRS App.

Mocht er meer duidelijk zijn over deze release, dan zullen we ons bericht updaten.

Naam:

Colorway:

Release:

Prijs:

Product nr:

'Blue Mint'

mystic navy/mint foam-white

€120

554724-413

Over Bas van Rooij

Sneakerhead en oprichter van Sneaker-Forum.nl

Bekijk ook eens

Air Jordan 1 High OG - 'Washed Heritage' (DZ5485-051)

Air Jordan 1 High OG – ‘Washed Heritage’ (DZ5485-051)

De productfoto’s van de Air Jordan 1 High OG – ‘Washed Heritage’ waren er al …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *