Air Jordan 1 Mid UNC - 'University Blue' (BQ6472-141)

Air Jordan 1 Mid UNC – ‘University Blue’ (BQ6472-141)

De UNC colorway is een kleursamenstelling die jaarlijks op een Jordan terugkeert. In 2022 zal deze onder andere droppen op de Air Jordan 1 Mid – ‘UNC’. In de volksmond wordt UNC ook wel University Blue genoemd. Met andere woorden, in dit artikel bespreken we de upcoming Air Jordan 1 – ‘University Blue’.

In de afgelopen weken schreef ik al meerdere artikels over de Air Jordan 1 Mid. Een sneaker die erg populair is, maar ook ‘gehaat’ wordt. Dit laatste is bij sommige erg overdreven en meer een ‘statement‘. Een van de redenen waarom een AJ1 Mid tegenwoordig meer geaccepteerd wordt, is o.a. het gebruik van goede materialen. Dit is te zien bij de ‘Mind Blue‘, ‘Coconut Milk‘ en ‘Smoke Grey‘ colorway. Echter, wanneer ik naar de foto’s van deze University Blue sneaker kijk, dan lijken de materialen tegen te vallen. Dit kan aan de foto liggen, maar ik word er niet heel enthousiast van.

Artikel: Air Jordan 1 Mid – ‘Light Smoke Grey’ (554724-078)
Artikel: Air Jordan 1 Mid – ‘Coconut Milk – Particle Grey’ (DN4281-100)
Artikel: Air Jordan 1 Mid – ‘Blue Mint’ (554724-413)

Air Jordan 1 Mid UNC – ‘University Blue’

In 2021 kwam de Air Jordan 1 High – ‘University Blue’ uit en was een grote hit. Naar verwachting zal dit niet het geval zijn met deze ‘Mid’ variant. Dit heeft vooral met de kleursamenstelling te maken. Er is gekozen om alleen de kleuren wit en blauw (UNC) te gebruiken, wat de sneaker een ‘simpelere’ uitstraling geeft. Het gebruik van zwart op de ‘High’ uit 2021 maakte de colorway. Door de overlay panel met het Wingslogo wit te laten, mist deze sneaker ‘iets’.

Op het moment van schrijven is er nog erg weinig bekend over de Air Jordan 1 Mid UNC - 'University Blue' die in 2022 uit moet gaan komen. De kans is groot dat deze sneaker niet via de SNKRS App gaat releasen, maar 'gewoon' via de website en app van Nike.

Wanneer er meer duidelijk is over deze 'UNC' sneaker, dan zullen we onderstaand overzicht aanpassen.

Naam:

Colorway:

Release:

Prijs:

Product nr:

'UNC / University Blue'

???

2022 📆 [ verwacht ]

€140

BQ6472-141

Over Bas van Rooij

Sneakerhead en oprichter van Sneaker-Forum.nl

Bekijk ook eens

Nike Dunk Low - 'Argon' (DM0121-400)

Nike Dunk Low – ‘Argon’ (DM0121-400)

Dit artikel staat helemaal in het teken van de Nike Dunk Low – ‘Argon’. Aan …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.