Nike Air Max 1 - 'Woof' (汪) - (Air Max Day 22)

Nike Air Max 1 – ‘Woof’ (汪) (DR2553-111)

Er is een nieuwe colorway opgedoken voor Air Max Day 2022. Op 26 maart zal de Nike Air Max 1 – ‘Woof’ (汪) uitkomen, wat naar alle waarschijnlijkheid alleen in China zal gebeuren. Met deze sneaker brengt Nike een ode aan de hond. In dit artikel hebben we de officiële foto’s, gaan we in op de details en hebben we alle release informatie verzameld.

De Nike Air Max 1 bestaat dit jaar 35 jaar en daar staan ze tijdens Air Max Day 2022 bij stil. Al eerder werden er drie verschillende colorways onthuld, die op 26 maart gaan droppen. Daar komt nu dus de ‘Woof‘ colorway bij. Opvallend dat China daarmee twee releases krijgt, want de ‘Wabi-Sabi‘ is ook een Asia Only. Voor Europa is de ‘La Ville Lumiere‘ aangekondigd en voor Amerika de, ‘Blueprint‘.

Artikel: Nike Air Max 1 – ‘Blueprint’ (DR0448-100) (US ONLY)
Artikel: Nike Air Max 1 – ‘La Ville Lumiere’ (DQ9326-100) (EU ONLY)
Artikel: Nike Air Max 1 PRM XXXV – ‘Wabi-Sabi’ (DQ8656-133) (ASIA ONLY)

Artikel: Nike Air Max Day 2022 (Informatie)

Nike Air Max 1 – ‘Woof’ (汪)

Wanneer ik de eerste reacties op deze Air Max 1 – ‘Woof’ hoor, dan is dit een ‘love it or hate it’ sneaker. Sneakerheads die van OG colorways houden, zullen deze sneaker niets vinden, maar er zijn ook sneakerheads die hier een zwak voor hebben…..ik ben er zelf ook zo een.

De sneaker is opgebouwd vanaf een tweekleurige outsole waarop lichte spikkels te zien zijn. Hierdoor vermoed ik dat de outsole gemaakt is van gerecycled materialen. Tot zover het normale gedeelte van de sneaker. Wanneer we kijken naar de upper, dan zien we dat we te maken hebben met een mismatch sneaker. De linker en rechterschoen verschillen van elkaar. Beide hebben ze een beige-kleurige toebox met daaromheen een mudguard met stippen en een mini Swoosh. De mudguard van de linkerschoen is rood en die van de rechter neigt meer naar een oranje toon. De eystays zijn beide crèmekleurig, maar het onderste deel is weer verschillend. Bij de linkerschoen is deze bruin en bij de rechter lichtroze.
De tong van de sneaker is fluffy met haar en is natuurlijk een directe verwijzing naar de vacht van een hond. Deze verwijzing is ook terug te vinden naar de bovenste veteroogjes, die in de vorm van een hondenbot zijn. Boven op de tong zitten twee verschillende patches met het logo van Nike. Hierop komen de kleuren van de andere schoen terug. Rondom de hak zit een wit gedeelte waar het Nike logo in staat. Dit is gemaakt van een zacht materiaal. Aan de achterkant zijn de kleuren die voorkomen op de voorkant van de sneaker, precies omgedraaid (mismatch).

Tot slot is de insole voorzien van een print van gras, waarop aan de ene kant het logo van Nike prijkt en aan de andere kant is de datum 3.26 verwerkt. Deze sneaker komt in een speciale box met o.a. een speciale hangtag.

Waar koop je de Nike Air Max 1 – ‘Woof’ (汪)

Update 12-06-2022
De release van deze 'Best Friend / Woof' colorway was in maar zeer gelimiteerd. Op 19 juni 2022 zal er een grote drop komen. Helaas is dit alleen nog maar voor de Aziatische landen. Via Stockx en Klekt is het wel al mogelijk om deze Air Max 1 te kopen.

Update 21-03-2022

Op het moment van schrijven is er nog weinig bekend over de release van deze Nike Air Max 1 'Woof'. De kans dat deze in Europa gaat droppen is klein, want men zegt dat dit een 'China Only' gaat zijn.


Mocht je deze sneaker graag willen hebben, dan is een website als Stockx de beste plek om ze te kopen. Wanneer deze sneaker daar wordt ingeladen, zie je dat in onderstaand overzicht.

Naam:

Colorway:

Release:

Prijs:

Product nr:

'Woof' (汪)

Sail/Red-White-Volt

18 juni 2022 📆 [ re-stock ]

€160

DR2553-111

Over Bas van Rooij

Sneakerhead en oprichter van Sneaker-Forum.nl

Bekijk ook eens

Nike Dunk Low Premium (WMNS) - 'Bacon' (FB7910-600) Sneaker Kalender

Preview: Nike Dunk Low Premium (WMNS) – ‘Bacon’

Er zijn beelden opgedoken van de Nike Dunk Low Premium (WMNS) – ‘Bacon’ (FB7910-600). Een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *