Welke sneakers komen uit op Nike Air Max Day 2022

Nike Air Max Day 2022

Op zaterdag 26 maart is het weer Air Max Day. Dit jaar kijken we enorm uit naar deze dag, want de Air Max bestaat in 2022 precies 35 jaar. In dit artikel lees je welke sneakers er dit jaar gaan uitkomen en waar je deze kunt kopen. We blikken vooruit op de Nike Air Max Day 2022 en zullen dit artikel blijven updaten.

Het is de achtste keer dat Air Max Day zal gaan plaatsvinden. Een maand met meer aandacht voor de Nike Air Max modellen, met 26 maart als hoogtepunt. Op deze dag komen er, inmiddels traditie getrouw, verschillende releases uit. Het ene jaar is spectaculairder dan het andere jaar. Zoals gezegd bestaat het Air Max model dit jaar 35 jaar en hopelijk gaat Nike dit groots vieren.

Air Max Day 2022 sneaker releases

Op het moment van schrijven zijn er al drie sneakers uitgelekt die (waarschijnlijk) gaan releasen op Air Max Day. Het betreffen twee Nike Air Max 1 colorways die de namen ‘XXXV of Wabi-Sabi‘, ‘Blueprint/Global‘ en ‘La Ville Lumiere‘ hebben gekregen. Aangezien Nike hier nog weinig over gecommuniceerd heeft, zijn deze namen ook nog niet bevestigd.

Sneaker geruchten Air Max Day 2022

Air Max Day lijkt veel op SNKRS Day. Een dag dat veel sneakerheads de hele dag de SNKRS App in de gaten houden voor een eventuele (shock) drop. Soms worden releases van tevoren bevestigd, maar soms ook niet. Voor Air Max Day 2022 gaan een aantal geruchten over eventuele sneakers die kunnen releasen. Naast de bovengenoemde namen, hoopt men dat de Air Max 1 van Travis Scott nog een keer gaat droppen. Verder op de pagina lees je waarom dit gerucht juist rondom Air Max Day weer opkomt. Een andere naam is de Nike Air Max – ‘Viotech’!

Komt de Air Max 1 – ‘Viotech’ op Air Max Day?

Er gaan geruchten dat de Nike Air Max 1 – ‘Viotech’ opnieuw uitgebracht gaat worden. Een sneaker die voor de meeste sneakerheads een ‘grail’ is, kan eventueel op Air Max Day 2022 gaan droppen. In de wandelgangen zoemt het gerucht dat deze sneaker dit jaar opnieuw uitgebracht gaat worden. 26 maart is daar de perfecte datum voor en anders eventueel met SNKRS Day.

🛒 Atmos x Nike Air Max 1 – ‘Viotech’ [ Stockx prijs = €4.130,- ]

Welke sneakers dropten ooit op Air Max Day

In 2014 kondigde Nike de eerste ‘Air Max Day’ aan. In de jaren die volgende waren er verschillende iconische releases. De eerste release was de Nike Air Max 1 – 3.26 (Air Max Day). Andere iconische releases die op deze dag uitkwamen waren:

  • Nike Air Max 1/97 – Sean Wotherspoon
  • Nike Air Max 1 Atmos – Elephant
  • Nike Air Max 1 – Master
  • Nike Air Max 1 – Anniversary Pack

Vorig jaar (2021) kwamen er, gedurende de dag, drie verschillende sneakers uit. Daarnaast bracht Nike een officiële tease voor de Air Max 1 van Travis Scott. Deze sneaker is nog steeds niet uitgekomen en zou zomaar eens op Air Max Day uit kunnen komen. Dit zijn de drie sneakers die vorig jaar op 26 maart uitkwamen.

Over Bas van Rooij

Sneakerhead en oprichter van Sneaker-Forum.nl

Bekijk ook eens

Nike Air Max 1 - 'Neutral Grey'

Nike Air Max 1 – ‘Neutral Grey’

Vandaag zijn de foto’s van een nieuwe Nike Air Max 1 naar buiten gekomen. Voorzichtig …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *