KLEKT informatie - hoe betrouwbaar is het om sneakers te kopen

Hoe betrouwbaar is KLEKT?

Wanneer je sneakers wilt kopen of verkopen bij KLEKT, is het belangrijk dat je deze winkel kunt vertrouwen. Een sneakerplatform valt of staat bij betrouwbaarheid. Het kan namelijk niet zo zijn dat je de verkeerde schoenen ontvangt of dat je het geld kwijt bent. In dit artikel nemen we de betrouwbaarheid van KLEKT onder de loep en doen we voor jouw een legit-check.

We schreven al eerder dat KLEKT in 2013 door twee Duitse sneakerheads werd opgericht. Dit gebeurde in Keulen. In de laatste jaren is dit sneakerplatform uitgegroeid tot een van de grootste ter wereld, waarbij je bijna alle sneakers kunt kopen. Naast het kopen van sneakers is het ook mogelijk om via KLEKT je sneakers te verkopen.

Artikel: KLEKT algemene informatie

KLEKT zelf verkoopt geen sneakers, maar is eigenlijk een platform die het mogelijk maakt voor resellers en sneakerheads, om hun sneakers te verkopen of te kopen. Bij de verkoop van een sneaker, gaat de schoen niet rechtstreeks van verkoper naar koper. KLEKT fungeert namelijk als tussenstation. Dit doen ze om alle sneakers te controleren op echtheid. Ze beschikken over een authentication team, die de sneaker, doos en toebehoren gaat controleren. Het is in het belang van een sneakerplatform als KLEKT, om alle fake sneakers te ontdekken. Het verkopen van fakes zal immers ten koste gaan van hun goede naam. In onderstaand filmpje laat KLEKT (met een knipoog) zien hoe ze met deze fakes omgaan.

De voordelen van KLEKT

Het is belangrijk om te weten wat de voordelen van dit bedrijf zijn. Een betrouwbaar bedrijf heeft voordelen die zwaarder moeten wegen dan de eventuele nadelen. Hieronder sommen wij de (in onze ogen) voordelen op.

 • Authentication Team
  Zoals gezegd checkt een team van specialisten iedere sneaker die verkocht wordt. Deze specialisten zijn hier getraind en zijn op de hoogte van alle eigenschappen die een bepaalde sneaker moet hebben. Het Authentication Team controleert niet alleen de sneaker, maar ook de doos en toebehoren. Dit zorgt ervoor dat de kans op het kopen van ‘fakes’ een stuk kleiner is dan via Marktplaats of Social Media.
 • KLEKT is Europees
  KLEKT is een Europees bedrijf dat o.a. in Duitsland en Nederland zit. Hierdoor zijn de invoerrechten en verzendkosten minimaal. Het zorgt ook voor een sneller bezorgproces.
 • Groot aanbod sneakers
  Het aanbod in sneakers is groot! Bijna alle sneakers zijn hier te vinden en zelfs in je zoektocht naar een zeldzame ‘grail’, kan je terecht op KLEKT.
 • Je bent niet afhankelijk van je eigen ‘beperkte’ netwerk
  Wanneer je gebruik maakt van KLEKT, dan maak je gebruik van een wereldwijd netwerk. Hierdoor is het mogelijk om aan releases te komen die in Nederland niet uitgekomen zijn. Daarnaast is het aanbod veel groter, waardoor het makkelijker is om jouw droomschoen in jouw maat te vinden.
 • Optie voor 2e hands sneakers
  Op sneakerplatform KLEKT heb je de optie om nieuwe of gebruikte sneakers te kopen. Hierdoor is het mogelijk om jouw droomsneakers te kopen voor een iets lagere prijs.
 • Sneaker community
  Dit bedrijf heeft zich goed genesteld in de Europese sneaker community. Ze zijn samenwerkingen aangegaan met de grote sneakernamen in Europa. Dit straal vertrouwen en betrouwbaarheid uit.

De nadelen van KLEKT

Waar voordelen zijn, zijn natuurlijk ook nadelen. Deze hebben we hieronder op een rij gezet.

 • Het blijft mensenwerk
  Het eerste voordeel is het gebruik van ‘authentication checks’. Het feit dat dit door mensen wordt uitgevoerd, zorgt ervoor dat er ook fouten worden gemaakt. Het maken van fouten is menselijk. Het komt dan ook wel eens voor dat een ‘fake’ of beschadigd product toch door de check heen komt.
 • Hoge kosten en niet bieden
  Op het eerste oog liggen de prijzen van de sneakers boven de prijzen die je betaald op bijvoorbeeld Marktplaats. Echter zijn de kosten te verwaarlozen wanneer je weet dat hierdoor je sneaker altijd echt is en geen fake en dat je niet zal worden opgelicht.
  Het is ook niet mogelijk om te bieden op een bepaalde sneaker. Er wordt één vaste prijs gehanteerd.
 • Extra kosten
  Net als alle andere aanbieders, werkt KLEKT met een verwerkingskosten. Dit zijn de administratieve kosten die worden verrekend bij het kopen en verkopen van sneakers. Deze worden altijd bij de prijs meegenomen. Dit zijn de kosten voor het controleren op echtheid van de sneakers.
 • Verzenden en bezorgen duurt langer
  Wanneer je een sneaker koopt, duurt het bij KLEKT (iets) langer voordat je een sneaker in huis hebt. Dit heeft te maken met het feit dat de sneaker eerst van de verkoper naar het authenticatie team moet worden verstuurd en daarna pas naar de koper.

Onze conclusie over KLEKT

KLEKT is een betrouwbaar sneakerplatform, waar wij maar zelden slechte verhalen hebben gehoord. de verhalen die wij vervolgens hebben gehoord, hadden vooral met de bezorgdienst te maken. Dat is iets wat ook bij PostNL kan gebeuren. De website en app van KLEKT werkt zeer gebruiksvriendelijk, werkt snel en is bijna volledig in het Nederlands. De prijzen liggen wel iets hoger dan via Marktplaats of Facebook groepen, maar daar krijg je wel iets voor terug. Je wordt niet opgelicht (zoals op Marktplaats of Vinted) en bovendien worden je sneakers gecheckt op echtheid, waardoor je geen fakes koopt.

Natuurlijk zijn wij ook enorm benieuwd naar jouw ervaring met KLEKT. Schrijf je positieve of negatieve ervaring in een reactie onder dit bericht.

Over Bas van Rooij

Sneakerhead en oprichter van Sneaker-Forum.nl

Bekijk ook eens

adidas Yeezy Day 2022 recap - welke sneakers kwamen er uit

adidas Yeezy Day 2022 – terugblik

In dit artikel blikken we terug op Yeezy Day 2022 die op 3 augustus in …

Één reactie

 1. Afgelopen woensdag mijn 2e paar binnengekregen via Klekt. Verzending is niet duur en eigenlijk best vlot. Je wordt ook van elke beweging op de hoogte gehouden. Fijne site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *