Kasina x Nike Air Max 1 - 'Better Together'

Kasina x Nike Air Max 1 – ‘Better Together’

Het Koreaanse Kasina heeft de handen ineen geslagen met Nike en daarom mogen we deze zomer de Kasina x Nike Air Max 1 – Better Together’ verwachten. Het is nog even de vraag of deze sneaker uit gaat komen in Nederland of dat dit een Korea of Asian only zal zijn. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over deze upcoming sneaker.

Kasina is een Koreaans merk dat in 1997 haar eerste winkel opende in Busan. Dit betrof een skateboard winkel. Inmiddels heeft Kasina zo’n tien winkels in Korea (Seoul en Busan) en is het meer dan een Skateshop. Het is een merk wat staat voor fashion en vernieuwingen en dat is goed terug te zien in de aankomende Nike Air Max ‘Better Together‘.
Het is trouwens niet de eerste samenwerking met Nike, want in 2020 kwamen er twee Dunk Lows uit. Deze kwamen helaas niet uit in Eurpa.

Artikel: Kasina X Nike Dunk Low – Road Sign (CZ6501-101)
Artikel: Kasina X Nike Dunk Low – 80s Bus (CZ6501-100)

Kasina x Nike Air Max 1 – ‘Better Together’

Wanneer we naar de sneaker kijken dan heeft Kasina een van mijn favoriete opties toegevoegd. Deze Air max 1 is namelijk voorzien van een blauw transparante outsole. De midsole is wit, wat ook terug komt bij de sockliner, collar, veters en de Swoosh. De basis van de upper is donkerrood met een blauw bovendeel en een oranje mudguard. Deze kleuren verwijzen naar de mandarijn eend (Aix galericulata) die deze kleuren in zijn verenkleed heeft.

De Kasina x Air Max 1 – ‘Better Together’ is voorzien van enkele toffe details. Zo zit er een miniswoosh op de oranje mudguard, die voorzien is van een bloem en groene blaadjes. De veters zijn voorzien van houten lace dubraes met een Swoosh en de naam van het merk.
Ik had het al even over de mandarijn eend, die ook terug komt in een speciale hang tag. Dit symbool staat voor samen zijn, aangezien een eenden paar ook nooit uit elkaar gaat.

Wanneer komt de Kasina x Nike Air Max 1 uit?

Update 05-07-2022
Ook deze oranje met blauwe versie van de Kasina x Nike Air Max 1 is ingeladen in de SNKRS App. Via onderstaande link ga je direct naar de sneaker.

Update 23-05-2022
Kasina heeft officieel haar release datum voor deze gave Air Max 1 bekend gemaakt. Er komen twee releases. De eerste zal bij Kasina zijn op 4 juni en de tweede zal plaatsvinden in de SNKRS App. Het is nog niet duidelijk of dit een wereldwijde release is of alleen in Azië. Dit laatste lijkt het meest waarschijnlijk, want voorgaande drops van Kasina kwamen ook alleen in Azië uit.

Update 10-05-2022

Binnenkort dropt de Kasina x Nike Air Max 1 - 'Better Together', maar op het moment van schrijven is nog maar weinig duidelijk. Men zegt dat deze sneaker uit zal komen in juni 2022, maar hier is geen officiële bevestiging van. Ook een kleur- of productcode is er nog niet.

Naam:

Colorway:

Release:

Prijs:

Product nr:

'Won-Ang'

???

€150

DQ8475-800

Over Bas van Rooij

Sneakerhead en oprichter van Sneaker-Forum.nl

Bekijk ook eens

Nike Dunk Low - 'Chicago Split' (DZ2536-600)

Nike Dunk Low – ‘Chicago Split’ (DZ2536-600)

In 2023 dropt de Nike Dunk Low – ‘Chicago Split’. De klassieke ‘Chicago’ colorway maar …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *