adidas Yeezy Day 2022 release overzicht - Wat dropt er

adidas Yeezy Day 2022 release overzicht

Ook dit jaar (2022) zal Yeezy Day begin augustus weer plaats vinden. Een of twee dagen waarbij je de Confirmed App van adidas goed in de gaten moet houden voor Yeezy releases. In dit artikel lees je welke YZY sneakers er zullen gaan droppen op 2 en 3 augustus (Yeezy Day 2022).

In 2013 begon de samenwerking tussen Kanye West en adidas. De rapper had daarvoor bij Nike al enkele sneakers on de naam ‘Yeezy’ uitgebracht, waarvan de ‘Red Oktober’ de laatste release was die onder dit label uitkwam. De samenwerking met adidas was een groot succes en toen de eerste Yeezy in 2015 uitkwam steeg de hype rondom het merk tot ongekende hoogte. De resell prijzen voor dit merk waren amper te betalen en het was zeer lastig om aan yzy sneakers te komen. Hier wilde Kanye West een stokje voor steken, want hij was van mening dat iedereen zijn sneakers moest kunnen dragen en veroorloven. Om dit reden zijn er steeds vaker re-stocks en komen er veel colorways van één model uit. De markt raakt verzadigd en de resell prijzen dalen.
Een dag als Yeezy Day draagt hieraan bij, want op deze dag re-stocken er verschillende paartjes, die voorheen voor veel geld werden verkocht. Zo dropte vorig jaar o.a. de ‘Zebra’s’ en de ‘Waverunners’.

Wat dropt er op Yeezy Day 2022?

Houdt op 2 en 3 augustus de Confirmed App op je mobiel in de gaten en de website van yeezysupply. Hierop zullen de releases uitkomen op Yeezy Day 2022. Dit zal een combinatie zijn van aangekondigde drops, maar ook shock-drops. Ik ben vooral benieuwd naar de re-release van de ‘Turtle Dove‘ colorway. Hieronder een overzicht van sneakers die we dit jaar kunnen verwachten.

Update Yeezy Day 2022
Er is een officiële bevestiging geweest dat Yeezy Day 2022 door zal gaan. Dit jaar zal het niet plaats vinden op de eerste twee dagen van augustus, maar op 2 en 3 augustus. Op twee augustus zal het evenement droppen in Amerika en Canada en op drie augustus in Europa, Japan, China en Korea.

2 augustus (YZY Day 22)

3 augustus (YZY Day 22)

  • adidas Yeezy Boost 700 - 'Analog' (EG7596)
  • adidas Yeezy Boost 350 - 'Turtle Dove' (AQ4832)
  • adidas Yeezy Boost 350 V2 - 'Zebra' (CP9654)
  • adidas Yeezy Boost 350 V2 - 'Sesame' (F99710)
  • adidas Yeezy Foam Runner - 'Sand' (FY4567)

Geruchten YZY Day 2022

Naast aangekondigde releases zijn er ook geruchten over eventuele colorways die gaan droppen. Hieronder een overzicht van de Yeezy’s die misschien gaan droppen op Yeezy Day 2022.

Het is onwaarschijnlijk dat alle bovenstaande modellen gaan releasen, maar 20 drops op Yeezy Day is geen uitzondering. Ik ben zeer benieuwd welke sneakers we op 2 en 3 augustus kunnen bemachtigen. Wist je dat het een week later wéér raak is. Op die dag viert Nike namelijk de verjaardag van hun SNKRS App. Op 8 augustus wordt SNKRS Day gevierd. In onderstaand artikel lees je hier meer informatie over.

Artikel: Nike SNKRS Anniversary Day 2022

Over Bas van Rooij

Sneakerhead en oprichter van Sneaker-Forum.nl

Bekijk ook eens

Nike Dunk Low - 'Argon' (DM0121-400)

Nike Dunk Low – ‘Argon’ (DM0121-400)

Dit artikel staat helemaal in het teken van de Nike Dunk Low – ‘Argon’. Aan …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.