Nike Air Max 1 - 'Ironstone' (DZ4494-100)

Nike Air Max 1 – ‘Ironstone’ (DZ4494-100) – First look

Met de komst van de Nike Air Max 1 – ‘Ironstone’ gaat menig hart sneller slaan. Een prachtige colorway wat een ‘must have’ voor velen gaat zijn. Dankzij @HouseofHeat zijn de eerste foto’s opgedoken voor een nieuwe AM1 colorway die waarschijnlijk ‘Ironstone’ gaat heten. In dit artikel hebben we de eerste foto’s en release informatie verzameld.

Het is dit jaar (2022) precies 35 jaar geleden dat de Nike Air Max 1 voor het eerst uitkwam. Om dit te vieren heeft Nike al meerdere colorways uitgebracht, maar ze zijn zeker nog niet klaar. Naast deze ‘Ironstone‘ colorway staan er nog meer AM1 colorways op de planning voor 2022. Zo kijken we uit naar een witte en bruine colorway voor de 2nd Wave van Patta en Nike. Daarnaast verwachten we ook nog een OG colorblocking in het geel en de terugkeer van de ‘Crepe Hemp‘.

Artikel: Patta x Nike Air Max 1 – ‘White’ (DQ0299-100) The Wave
Artikel: Patta x Nike Air Max 1 – ‘Brown’ (DO9549-200) The Wave
Artikel: Nike Air Max 1 – ‘Crepe Hemp 2022’ (FD5088-200)
Artikel: Nike Air Max 1 – ‘Yellow 2022’ (DX2954-001)

Nike Air Max 1 – ‘Ironstone’

Met de komst van de Nike Air Max 1 – ‘Ironstone’, heeft Nike een toekomstige ‘grail’ gemaakt. Dit gaat een sneaker worden die enorm gewild zal zijn en daarmee zal de resell waarde stijgen. Dit komt denk ik vooral door de eenvoud van de sneaker. Het begint al met de sailkleurige out- en midsole, met daarop een simpele upper in de kleuren grijs en wit. De Swoosh en Eyestay zijn bruin van kleur, wat ook terugkomt op de MiniSwoosh en logo op de hak.

Op de tong staat dit keer geen Nike logo, maar een tekst wat verwijst naar de Air Bubbel van de sneaker. Op de tag staat de tekst: Nike Air … of a special gas, pressurized inside a durable, flexible, urethane skin. After each step or jump “Nike Air” cushioning springs back to its original shape.
Op de plek waar de puntjes staan, kon ik niet precies lezen wat er staat.

Er bestaat een kans dat deze sneaker als surprise drop uitkomt op SNKRS Day 2022.
Het is overigens nog niet 100% dat deze sneaker de naam ‘Ironstone’ krijgt. Maar gezien de kleurcode zal deze zeker een mogelijkheid zijn.

Release info: Nike Air Max 1 – ‘Ironstone’

Update 10-11-2022
Deze Nike Air Max 1 staat ingeladen in de SNKRS App onder de naam, Sail and Volt.

Update 30-09-2022
De raffles van The Hip Store en Sevenstore zijn afgelopen en er zijn winnaars uit voort gekomen, dus er is een release geweest. Of deze Ironstone komende zaterdag gaat droppen in de SNKRS App is de vraag. Het lijkt er op dat de release is uitgesteld. We wachten rustig af.

Update 20-09-2022
De eerste raffles van deze Air Max 1 in de 'Ironstone' colorway zijn ingeladen. Het lijkt er op dat de release op 1 oktober zal zijn.

Update 25-07-2022

Vandaag zijn de eerste beelden uitgekomen van de Nike Air Max 1 - 'Ironstone'. De kans is zeer groot dat deze sneaker in 2022 uit gaat komen, maar er is nog geen officiële releasedatum. Deze AM1 sneaker gaat in de SNKRS App droppen en via onderstaande link kan je de upcoming releases in de gaten houden. De eerste mogelijkheid dat deze sneaker kan droppen is op SNKRS Day op 8 augustus.

Naam:

Colorway:

Release:

Prijs:

Product nr:

'Ironstone

Sail/Ironstone-White-Rattan

24 oktober 2022 📆  [ verwacht ]

€160

DZ4494-100

Over Bas van Rooij

Sneakerhead en oprichter van Sneaker-Forum.nl

Bekijk ook eens

Nike Air Max 1 - 'Neutral Grey'

Nike Air Max 1 – ‘Neutral Grey’

Vandaag zijn de foto’s van een nieuwe Nike Air Max 1 naar buiten gekomen. Voorzichtig …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *