Sacai x Nike Cortez 4.0 - Forrest Gump' (DQ0581-100)

Sacai x Nike Cortez 4.0 – ‘University Red Blue’ (DQ0581-100)

Er komt weer een samenwerking tussen Sacai en Nike. Dit is al meerdere malen succesvol gebleken, dus waarom niet nog een keer. Dit keer mocht het Japanse fashion merk losgaan op de iconische Cortez sneaker, met de Sacai x Nike Cortez 4.0 – ‘University Red Blue’ als gevolg. In dit artikel hebben we de officiële foto’s en alle release informatie verzameld.

We gaan vijftig jaar terug in de tijd naar het jaar 1972. In dit jaar kwam de Nike Cortez voor het eerst uit en werd toen als hardloopschoen ingezet. De geschiedenis van dit model gaat echter nog veel verder terug, maar daar zullen we een andere keer over uitweiden.

In de afgelopen vijftig jaar is de populariteit van de Cortez heel divers geweest. Bekende artiesten (zoals Elton john) droegen de Cortez, waardoor het model regelmatig beter verkocht werd. Een doorslaand succes was er echter in 1994 toen de film ‘Forrest Gump‘ uitkwam. In deze film droeg de hoofdpersoon de Cortez (in dezelfde kleuren als bij de Sacai samenwerking).
Nu vijftig jaar later mag Sacai aan de slag en wordt de typische verdubbellaar op de Cortez uitgevoerd. Dubbele midsole, Swoosh tong, collar en hak. De veters zijn enkel gebleven, wat perfect is. Van boven oogt de sneaker als een typische Cortez en vanaf de zijkant heeft dit iconische model een sprong in de toekomst gemaakt.

Sacai x Nike Cortez 4.0 – ‘University Red Blue’

Update 18-07-2022
Vandaag is het artikel met de officiële foto's van de Sacai x Nike Cortez 4.0 (blauwe met rood) online gegaan. Een release datum is er op het moment van schrijven nog niet. De kans is groot dat deze sneaker via de SNKRS App zal droppen. Via onderstaande link is het mogelijk om de upcoming sneakers in de gaten te houden.


Bij Stockx is deze Cortez 4.0 wel al ingeladen.

Naam:

Colorway:

Release:

Prijs:

Product nr:

'University Red Blue'

White/Light Cream-University Red

2022 📆 [ verwacht ]

€160

DQ0581-100

Over Bas van Rooij

Sneakerhead en oprichter van Sneaker-Forum.nl

Bekijk ook eens

The Powerpuff Girls x Nike SB Dunk Low - 'Buttercup' (FZ8319-300)

The Powerpuff Girls x Nike SB Dunk Low – ‘Buttercup’ (FZ8319-300)

Naast de ‘Blossom’ colorway, komt er ook de The Powerpuff Girls x Nike SB Dunk …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *