HUF x Nike SB Dunk Low - 'San Francisco' (FD8775-001)

HUF x Nike SB Dunk Low – ‘San Francisco’ (FD8775-001)

De tweede colorway uit de Keith Hufnagel pack is zwart met wit en verwijst naar de stad ‘San Francisco’. In dit artikel hebben we de foto’s van de HUF x Nike SB Dunk Low – ‘San Francisco’ op een rij gezet en verzamelen we alle bijbehorende release informatie.

Keith Hufnagel overleed in 2020 en Nike SB komt met een eerbetoon. Dit moest ook Nike SB zijn, want Hufnagel was een professioneel skateboarder. In 2002 opende hij zijn eerste streetwear winkel in San Fransisco met de naam, HUF (Worldwide). We zijn inmiddels twintig jaar verder en naast een eerbetoon is de upcoming HUF x Nike SB City Pack ook om te deze mijlpaal te vieren.

In de afgelopen jaren brachten HUF en Nike (SB) verschillende sneakers op de markt, waarbij de Nike SB Dunk High en de Nike Air Max ‘Hufquake’ het meest populair was. De HUF collabs zijn moeilijk te krijgen, waardoor de resell prijs op dit moment hoog is. Dit zal er voor gaan zorgen dat de upcoming Nike SB Dunk Low ook gehyped gaat worden. Hieronder enkele voorbeelden van HUF collabs die te koop zijn via Stockx.

Check: HUF x Nike Air Max 1 – ‘Hufquake’
Check: HUF x Nike Air Max 90 – ‘Hufquake’
Check: HUF x Nike SB Dunk High

HUF x Nike SB Dunk Low – ‘San Francisco’

Laten we het eens over de details van deze HUF x Nike SB Dunk Low – ‘San Francisco’ hebben. De sneaker lijkt niet in een doos te komen, maar in een speciale ‘bag’. Het kan ook zijn dat deze ‘bag’ in de doos zit. De naam van de sneaker geeft al aan dat het een verwijzing is naar ‘San Francisco’. Dit is de stad waar Hufnagel zijn eerste streetwear winkel heeft gehad. Op de hak van de sneaker hebben ze de skyline van San Francisco verwerkt die goed zichtbaar wordt als er licht op valt. Het is namelijk reflecterend.

Deze Dunk Low heeft een soort ‘Panda‘ colorway. Opgebouwd met wit en zwarte kleuren echter heeft deze sneaker veel meer details. Zo is de midsole sailkleurig, wat de sneaker een verouderde look geeft. Een ander gaaf detail is het feit dat het zwarte leer te verwijderen is, waardoor een tie-dye canvas te voorschijn komt. Op onderstaande foto is te zien dat dit bij de quarter panel mogelijk is, de kans is groot dat het ook kan op de toebox. Een ander detail is de naam ‘HUF’ op de toebox en komt het met een zilveren Swoosh pin. Tot slot het eerbetoon aan Keith Hufnagel. Nike SB heeft ‘Keith Forever’ op de hak van de sneaker gezet. Op de tong staat naast ‘Nike SB’ ok de naam ‘San Francisco’ geschreven.

Release info: HUF x Nike SB – ‘San Francisco’

Update 03-11-2022
Eindelijk is er meer informatie over de release van de 'San Francisco' colorway. Deze zal op 12 november droppen in de SNKRS App.

Update 15-08-2022

Nu de officiële foto's van de HUF x Nike SB Dunk Low - 'San Francisco' naar buiten zijn gekomen, lijkt een release niet meer lang te duren. Een datum is er op het moment van schrijven nog niet. De release zal plaatsvinden in de SNKRS App van Nike. Via onderstaande link ga je direct naar het overzicht met upcoming sneakers, zodat je direct ziet wanneer deze 'San Francisco' colorway is ingeladen.

Naam:

Colorway:

Release:

Prijs:

Product nr:

'San Francisco'

Black/Vast Grey-White

12 november 2022 📆 [ verwacht ]

€130

FD8775-001

Over Bas van Rooij

Sneakerhead en oprichter van Sneaker-Forum.nl

Bekijk ook eens

Nike Air Max 1 Crepe - 'Light Bone' (FJ4735-001)

Nike Air Max 1 Crepe – ‘Light Bone’ (FJ4735-001)

Er zijn beelden opgedoken van de Nike Air Max 1 Crepe – ‘Light Bone’. Een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *