Een terugblik op SNKRS Day 2022 met onze recap

SNKRS Day 2022 – Terugblik / Recap

De rookwolken zijn opgetrokken en SNKRS Day 2022 is voorbij. Tijd om eens terug te blikken op de dag dat de SNKRS App van Nike precies vijf jaar bestond. In deze ‘recap’ hebben we het over de verschillende sneakers die zijn gedropt, de activiteiten die er zijn geweest en alles wat er mee te maken heeft.

Jaarlijks wordt SNKRS Day gevierd op 8 augustus. Dit is de dag dat Nike de SNKRS App lanceerde in 2017. Sindsdien zijn er jaarlijks verschillende sneaker drops op deze datum. Zo ook in 2022, waarbij vier verschillende sneakers zijn uitgekomen. In onze voorbeschouwing hadden wij al verwacht dat deze sneakers gingen droppen, altijd fijn om het bij het juiste eind te hebben.

Artikel: Nike SNKRS Day 2022 [ voorbeschouwing ]

Wat kwam uit op SNKRS Day 2022?

In totaal zijn er vier verschillende sneakers uitgekomen. Dit jaar stond er één sneaker in het teken van SNKRS Day en dat was de Air Force 1. Deze was speciaal voor het vijfjarige bestaan van de app ontworpen. Daarnaast zijn er nog drie sneakers uitgekomen die al op die dag gepland stonden of nog uit moesten komen.

Nike Air Max 1 – ‘Tour Yellow’

Nike Air Max 1 - 'Yellow 2022' (DX2954-001)

Deze Nike Air Max 1 – ‘Tour Yellow’ kwam uit na een Live Event waarbij sneakerheads uit Londen, Parijs en Berlijn hun Air Max 1 collectie mochten showen. De grote maten waren heel snel weg, maar de kleine maten waren enkele uren na de drop nog te koop.
[ Meer informatie ]

Check beschikbaarheid:

Naam:

Colorway:

Release:

Prijs:

Product nr:

'Tour Yellow 2022'

white/yellow-neutral grey

€160

DX2954-001

Air Jordan 4 – ‘Canyon Purple’

Air Jordan 4 (WMNS) - 'Canyon Purple' (AQ9129-500)

De dag ging van start met de shock-drop van de Air Jordan 4 – ‘Canyon Purple’. Aan het eind van de middag kwam deze sneaker nog een keer beschikbaar d.m.v. de SNKRS Cam. Door een foto te maken van een bepaalde afbeelding, kon je deze AJ4 kopen. Ook hierbij duurde het even voordat de sneaker uitverkocht was. Op 25 augustus zal deze sneaker opnieuw uitkomen.
[ Meer informatie ]

Check beschikbaarheid:

Naam:

Colorway:


Release:

Prijs:

Product nr:

'Canyon Purple'

Canyon Purple/ Anthracite-
Alligator-Safety Orange

€200

AQ9129-500

Air Jordan 1 High OG – ‘Taxi’

Air Jordan 1 High OG - 'Taxi' (555088-711)

Deze ‘Taxi’ colorway voor de Air Jordan 1 was misschien wel het meest populair. Na een liveshow met een Quiz, dropte deze sneaker. Binnen enkele minuten was deze uitverkocht. Maar op 13 augustus zal deze opnieuw uitkomen.
[ Meer informatie ]

Check beschikbaarheid:

Naam:

Colorway:

Release:

Prijs:

Product nr:

'Yellow Toe / Taxi'

Black/Taxi-White

€180

555088-711

Air Force 1 – ‘SNKRS Day’

Nike Air Force 1 Low - 'SNKRS Day' (DX2666-100)

Na de eerste liveshow dropte deze Nike Air Force 1 – SNKRS Day. Een speciale release ter ere van het vijfjarig bestaan van de app. Ook deze sneaker was vrij snel uitverkocht. Dit was te verwachten, aangezien het een unieke sneaker is die niet meer uit gaat komen.
[ Meer informatie ]

Check beschikbaarheid:

Naam:

Colorway:

Release:

Prijs:

Product nr:

‘SNKRS Day’

Sail / Brown

€110

DX2666-100

Was SNKRS Day 2022 goed?

Wanneer we SNKRS Day 2022 vergelijken met die van 2021, dan was het een zeer geslaagde dag. Vorig jaar waren er maar drie drops, waarvan twee amper uitverkocht raakte. Dit jaar was er een combinatie tussen special en hype. Ondanks dat sommige mensen niet alles hebben kunnen kopen, was de hoeveelheid (stock) aan sneakers goed. De livestreams van Nike liepen ook veel beter en ik heb nog geen berichten gelezen dat de app vast liep. Echter werden de Live Shows niet heel goed ontvangen. Ondanks dat er vier shows waren met verschillende activiteiten vonden veel mensen het niet leuk of interessant.
Het gaat de meeste mensen vooral om de sneakers en de bijbehorende releases. Niet iedereen zit niet te wachten op achtergrond informatie en spelletjes.

Persoonlijk ben ik van mening dat het gewoon gaaf is wat Nike ieder jaar doet. Dit jaar zat goed in elkaar zonder veel geruchten en duidelijke communicatie. Geruchten zorgen voor teleurstelling en dat viel dit jaar dus mee. Persoonlijk vond ik het een geslaagde SNKRS Day.

Over Bas van Rooij

Sneakerhead en oprichter van Sneaker-Forum.nl

Bekijk ook eens

Nike Air Max 1 - Waar is Nike mee bezig

Nike Air Max 1 – Waar zijn ze mee bezig?!

Twee jaar geleden schreven we een soortgelijk artikel over de Nike Dunk Low, maar nu …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *