Kanye West (Ye) en adidas Yeezy uit elkaar

adidas beëindigt partnerschap met Kanye West (Ye)

Na toenemende speculaties heeft adidas een verklaring vrijgegeven waarin officieel de beëindiging van het partnerschap met Ye wordt aangekondigd. De verklaring, gepubliceerd op de adidas-website luidt: “adidas tolereert geen antisemitisme en elke andere vorm van haatzaaien. De recente opmerkingen en acties van Ye waren onaanvaardbaar, hatelijk en gevaarlijk, en ze schenden de bedrijfswaarden van diversiteit en inclusie, wederzijds respect en eerlijkheid.”

De verklaring gaat verder: “Na een grondige evaluatie heeft het bedrijf de beslissing genomen om de samenwerking met Ye onmiddellijk te beëindigen, de productie van Yeezy-merkproducten te beëindigen en alle betalingen aan Ye en zijn bedrijven stop te zetten. adidas stopt met onmiddellijke ingang de adidas Yeezy-activiteiten. adidas is de enige eigenaar van alle ontwerprechten op bestaande producten van zowel eerdere en nieuwe kleurstellingen onder het partnerschap.”

Meer informatie over de beëindiging zal worden gegeven als onderdeel van de aanstaande Q3 winstaankondiging van het bedrijf op 9 november 2022.

Bron: Link publicatie

Over Janny Derks

Bekijk ook eens

The Simpsons x adidas Stan Smith - 'Homer Simpson' (IE7564)

The Simpsons x adidas Stan Smith – ‘Homer Simpson’ (IE7564)

Met de komst van de The Simpsons x adidas Stan Smith – ‘Homer Simpson’ geeft …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *