A Ma Maniére x Air Jordan 4 - 'Violet Ore' (DV6773-220)

Sneaker Review: Air Jordan 4 X A Ma Maniere – ‘Violet Ore’

Voor A Ma Maniére eigenaar James Whitner vormen samenwerkingen iets veel diepers en persoonlijkers, met verhalen vertellen en cultuur verweven in elk van de partnerschappen van de shop. Het is een aanpak die ten grondslag ligt aan de voortdurende relatie van de in Atlanta gevestigde retailer en Air Jordan, waarbij hun laatste samenwerking geen uitzondering vormt. Het afgelopen jaar zijn we geblessed met talloze collabs met o.a. de Air Jordan 1 en de Air Jordan 3. A Ma Maniere heeft echter gekozen voor de Air Jordan 4 en hoe.

Schrijver Shout-Out
Schrijver Shout-Out
Deze Sneaker Review is geschreven door @ndb91.
Hij is ook te volgen op Instagram (@nielsdbreems).

Klik hier om Niels den Breems (@nielsdbreems) te volgen op Instagram

A Ma Maniere heeft een duidelijke esthetische voorkeur als het gaat om materialen, uitstraling en kleuren. Crème, bruintinten en andere herfstkleuren als bordeaux rood en burgundy zien we veelvuldig terugkomen, zo dus ook op de Air Jordan 4.

De samenwerking van A Ma Maniere en Jordan is geïnspireerd door zwarte leiders die de wereld veranderen vanuit het hart van hun gemeenschap, evenals door de belofte van jongeren om de katalysator te zijn voor positieve verandering in de wereld. Het is iets waarnaar wordt verwezen in de tekst aan de binnenkant van de hieltabs, met “Het gaat niet om de schoenen” aan de ene kant en “het gaat om waar je heen gaat” aan de andere kant.

Zoals altijd bij A Ma Maniére is de gekozen benadering verheven en luxueus, premium nubuck bedekt het bovenwerk van de schoen in een tint “Violet Ore”. De insoles zien eruit als ze uit het interieur komen van een Rolls Royce. Het diamantpatroon zien we ook terug op de voering van de sneakers en de binnenkant van de tong.

Kortom, het gekozen model, topnotch kwaliteit, de storytelling, maakt het voor mij dat deze collab in mijn top 5 van het jaar 2022 komt.

Natuurlijk was deze samenwerking met A Ma Maniere direct uitverkocht, maar bij Stockx en Klekt is deze sneaker nog te koop. Via onderstaande links ga je rechtstreeks naar deze sneaker.

---

Naam: 'Violet Ore'
Kleur: Violet Ore/Medium Ash-Black-Muslin-Burgundy Crush
Stijl Code: DV6773-220
Release Datum: 23 novemberber 2022 📆
Retail Prijs: €160

Sneaker Review: AJ4 X A Ma Maniere - 'Violet Ore'

Materialen - 90%
Comfort - 80%
Looks - 90%
Extra's - 70%
Prijs - 80%
Hype - 80%

82%

SCORE

User Rating: 3.65 ( 2 votes)

Over Niels den Breems

Bekijk ook eens

Nike Dunk Low Premium (WMNS) - 'Bacon' (FB7910-600) Sneaker Kalender

Preview: Nike Dunk Low Premium (WMNS) – ‘Bacon’

Er zijn beelden opgedoken van de Nike Dunk Low Premium (WMNS) – ‘Bacon’ (FB7910-600). Een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *