Home Sacai x Nike Cortez 4.0 – ‘University Red Blue’
Sacai x Nike Cortez 4.0 - Forrest Gump' (DQ0581-100)

Sacai x Nike Cortez 4.0 – ‘University Red Blue’

In de afgelopen vijftig jaar is de populariteit van de Cortez heel divers geweest. Bekende artiesten (zoals Elton john) droegen de Cortez, waardoor het model regelmatig beter verkocht werd. Een doorslaand succes was er echter in 1994 toen de film ‘Forrest Gump‘ uitkwam. In deze film droeg de hoofdpersoon de Cortez (in dezelfde kleuren als bij de Sacai samenwerking).
Nu vijftig jaar later mag Sacai aan de slag en wordt de typische verdubbellaar op de Cortez uitgevoerd. Dubbele midsole, Swoosh tong, collar en hak. De veters zijn enkel gebleven, wat perfect is. Van boven oogt de sneaker als een typische Cortez en vanaf de zijkant heeft dit iconische model een sprong in de toekomst gemaakt.

Update 18-07-2022
Vandaag is het artikel met de officiële foto's van de Sacai x Nike Cortez 4.0 (blauwe met rood) online gegaan. Een release datum is er op het moment van schrijven nog niet. De kans is groot dat deze sneaker via de SNKRS App zal droppen. Via onderstaande link is het mogelijk om de upcoming sneakers in de gaten te houden.


Bij Stockx is deze Cortez 4.0 wel al ingeladen.

Naam:

Colorway:

Release:

Prijs:

Product nr:

White/Light Cream-University Red

2022  [ verwacht ]

€160

DQ0581-100

The event is finished.

Geef een reactie

Ga naar de bovenkant